zondag 9 december 2012

En weer kerstbalrokjes


Misschien hebben jullie er al lang genoeg van? En zijn jullie ook niet gewend van mij dat ik zo lang in hetzelfde blijf hangen? Maar ik vond de 5 kerstballen in het boompje in de vensterbank wel leuk staan, dus ik moest er weer een paar bij maken. Hier dus mijn 7e kerstbalrokje intussen al.


M'n naaldje is intussen aardig krom geworden, van al die rokjes. Maar dat geeft niks, hij doet 't nog steeds! Op zich is het weer hetzelfde patroon als in HZG 173, maar heb ik wel de laatste bogen vervangen door gewone bogen, ik had simpelweg niet meer voldoende kralen waarvan het oog groot genoeg is om aan te rijgen tijdens het knopen.

Hier dezelfde bal nog een keer zonder flits:


Dat was nogal lastig met die felwitte sneeuw achtergrond...


En ja, nummer 8 ook maar. Deze niet met Altin Basak zoals de andere, maar met DMC Babylon, een dikte 20 haakkatoen. Daardoor valt ie wat groter uit, zodat ie ook past op een 5,5 cm kerstbal.


En dat maakt mijn boompje weer vol met 5 ballen. Eindelijk tijd voor iets anders...


Althans, dat had ik gedacht. Maar Sinterklaas dacht daar anders over en gaf me gisteravond deze twee grote kerstballen. Tja eh... die willen natuurlijk ook een jasje... Straks maar eens kijken wat ik daar voor kleurtjes, garentjes en kralen bij ga zoeken. En ik was niet de enige die kerstballen kreeg, dus wie weet 'moet' ik er nog wel meer maken ook... Op mijn lijstje stonden chocoladevormpjes... en die heb ik nu in alle soorten en maten... dat wordt smullen!

6 opmerkingen:

 1. Ga jij maar lekker door met kerstbalrokjes maken, ze zijn prachtig!
  Wat ben jij heerlijk verwend, Sinterklaas heeft zeker gezien dat jij een lieverd bent geweest afgelopen jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind ze prachtig hoor. (en nog steeds ben ik er niet aan begonnen)
  En er mogen wat mij betreft nog wel een paar in je boompje toch?

  groetjes joke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtig om een bal zo op te pimpen. Het is al lang geleden dat ik frivolité deed met een spoeltje. Ik heb het nog nooit met een naald gedaan. Zet het idee op mijn 'meer tijd' lijst. Groet Dientje

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ze zijn schitterend!
  Veel plezier met de chocolade activiteiten :)

  lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mijn 3-jarige kleuter zei "Wie heeft dat mooie ding met de lichtjes gemaakt?" Hij bedoelde het 3e plaatje van boven... Ik vond dat hij wel goede smaak heeft! En toen wilde hij ook weten wie die andere mooie dingen had gemaakt. Toen ik hem vertelde dat dat allemaal was gemaakt door Corina, werd het na een tijdje:"Heeft Corina die mooie ook gemaakt? LOL

  Wilde ik je toch even vertellen... Ik ben een beetje mijn e-mail aan het bijlezen, en daar zat je blog ook tussen. Bedankt voor een heerlijke traktatie kerstballen!
  Cindy

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!