woensdag 19 april 2023

Fotoblogje week 15: Nederland

 

Vrijdag 7 april (Goede Vrijdag) reden we naar Nederland. Het was al weer een jaar geleden dat we daar geweest waren en toen was het goed bevallen om in de Paasvakantie te gaan, dus dat deden we nu weer. Dit keer viel Pasen aan het begin van die vakantie. 

Het viel op dat het in Skåne al groener was dan hier thuis.



Zoals bijna altijd namen we de bruggen, hier de Öresund brug tussen Malmö (Zweden) en Kopenhagen (Denemarken).



Voor het eerst de hond mee op zo'n lange reis. Echt slapen lukte niet erg...


Bij ons waren de bloemen iets verder dan vorig jaar toen we weggingen, maar in Nederland was de lente iets minder ver dan vorig jaar, dat viel op. Nu konden we nog genieten van de pruimenbloesem.





De laatste camelia's...


Wat valt op na 4,5 jaar Zweden... plat, veel rechte lijnen, en vooral heel druk.


De eerste dagen mooi zonnig, later meer bewolkt of zelfs regen, minder mooi dan ons was voorgespiegeld. We waren even vergeten hoe koud de wind in Nederland kan zijn. Lijkt wel of we daar hier in Zweden minder last van hebben. Het is wel kouder op de thermometer maar met minder wind, of een minder kille wind voelt het warmer aan.




Het grootste deel van onze tijd daar brachten we door in de Betuwe, zoals je ziet.

Perenbloesem begon net.


De hond was erg gefascineerd door de sloten, en vooral alle eenden, meerkoeten en waterhoentjes die zich daar thuis voelen.


De appelbloesem pikten we net niet meer mee.




Ik heb niet super veel foto's gemaakt, familiebezoek was het belangrijkste en twee bezoeken aan het gemeentehuis om voor dochter een nieuwe pas te regelen kostte ook de nodige tijd. Plus een beetje boodschappen doen om iets meer variatie in het menu aan te kunnen brengen. Een week gaat zo voorbij...


Genoten van familie, de bloesem en de lente. En nu wordt het thuis in Zweden ook mooi weer, en gaat het hard in de tuin en de natuur. Gauw aan de slag in de moestuin...


2 opmerkingen:

  1. Wat leuk een weekje nederland. Maar het is nog steeds koud. Gister een mega wind zelfs met de ebike was het geen pretje en zo koud op de fiets. Mooi de lente dat zal in Zweden anders zijn. Boodschappen uit Nederland dat kan ik me voorstellen dat sat een feestje is.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De foto's zijn mooi zonnig. Grappig dat de natuur bij jullie in Zweden al verder is! We hebben hier inderdaad veel wind de laatste tijd en die is koud helaas.... Gelukkig vandaag weer een zonnige dag :-)

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!