dinsdag 19 oktober 2021

Kerstmarkt in de herfst

 

Afgelopen weekend werkte ik 7 uurs diensten in plaats van de gebruikelijke 10 uurs diensten, dus er bleef nog wat tijd over om op pad te gaan.


We belandden bij de kerstmarkt in Åminne Bruk, in een oud fabrieksgebouw een klein stukje te zuiden van Värnamo. Hier is de link, voor als je er meer over wilt weten (LINK). Binnen heb ik niet veel en zeker geen al te beste foto's gemaakt, te druk met kijken en praten. 


Ook al kwamen we later op de middag, er heerste een gezellig sfeertje. De standhouders waren spraakzaam op een gezellige, niet opdringerige manier. Genoten van het mooie handwerk, er stonden veel stands met lokaal en ambachtelijk eten, schrijvers, wollen truien van Gotland, tomtes  van schapenwol (meest lokale rassen), gebreide sokken en wanten (maar dan wel echt heel mooi), mutsen en shawls, een beetje houtsnijwerk, metaal... leuk om zo eens bij elkaar te zien.


Het bleek niet alleen een charmant gebouw, ook de omgeving was de moeite waard. Geen wonder dat er best wat campers stonden. In de zomer is het gebouw open als museum.Na een korte wandeling rond het gebouw was het tijd om weer huiswaarts te gaan. Genoten van de herfstkleuren en wolkenluchten onderweg.

En ja op de 153 kom je heus wel auto's tegen, maar het lukte vaak wel om te wachten met de foto tot ze weer buiten zicht waren. En ook wel wat reeën gezien, maar dat ging niet om te fotograferen.
En we rijden weer onze straat in.


3 opmerkingen:

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!