vrijdag 29 oktober 2021

Crea 2021 - de letter VDe V is aan de beurt, 'vogel' was het eerste wat me te binnen schoot, misschien omdat ik hier achter de laptop bij het keukenraam zit en er steeds vogeltjes komen eten? De V is ook van Vastmaken. Als ik een wandkleed maak, komen er meestal wel lussen aan, of een tunnel achterop, maar bij dit borduurwerk van een paar Vliegenzwammen (ha, nóg een V gevonden) bleek ik zoiets niet gedaan te hebben. Hoe hang ik het dan op? Wel ik had nog wel zo'n oude houten kleerhanger, met een lelijk stukje om de haak...

Dat omwikkelde ik met bijpassend borduurgaren. Nu kon ik het kleedje met wasknijpers eraan Vastmaken, en voilá, herfst in huis!

Nou vooruit het vogeltje van woensdag nog een keer:

Oh hij lijkt groot zo op de foto, maar het is echt maar een mini-Vogeltje. Bij het opruimen vond ik ook nog een pakketje met vogeltjes, aan eentje was iemand ooit begonnen, maar het stramien was nogal stug en heel fijntjes. Ik vond het nog lastig om er kruisjes op te maken, dat heb ik dus ook niet helemaal gedaan zoals je ziet. 

Dit vogeltje telt ook gelijk mee voor de advent-uitdaging, twee vliegen in een klap. 

Ik ben heel benieuwd wat de anderen voor creatiefs met de V gevonden hebben, ik heb een heel rijtje met woorden, dus wie weet komt de V volgende week nog wel een keer langs...

Meer blogs die meedoen aan Crea 2021 zijn:

Toos
Loes

12 opmerkingen:

 1. Wat een uitvinding om je quiltje zo op te hangen. Mooi de vliegenzwam.en ja vogels natuurlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De V van Vastmaken, wat leuk bedacht! Handig zoals je het borduurwerk hebt vastgemaakt aan de klerenhanger. Soms is een oplossing heel eenvoudig, maar kom maar op het idee!
  Het vogeltje ziet er heel lief uit. Stijf stramien is geen fijn materiaal om mee te werken en ik vond het zelf nog wel eens lastig om niet in de dubbele draden te prikken. Maar het resultaat mag er zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, vogeltjes horen wel bij jou! Maar 'vastmaken' .. dat is wel een uniek idee bij de letter V. Leuk om op deze manier een oude hanger te gebruiken!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi bedacht vastmaken. Leuk dat werk met de vliegenzwammen. Dat blijft voor mij toch de mooiste paddestoel

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een prachtige Vliegenzwammen heb je gemaakt en heel origineel om het zo Vast te maken. Zo kun je ieder seizoen weer iets ander ophangen. Je Vogeltjes zijn ook lief!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat slim om je quiltje met knijpers op te hangen, zo kun je makkelijk afwisselen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een leuke manier om je werkstuk op te hangen! Ik ga je nog even toevoegen in mijn lijstje bij de Crea-blogs.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooie werkstukken laat je zien, en heel slim je
  ophangmethode voor je prachtige Vliegenzwammen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Zo'n mooi borduurwerk, je paddenstoelen, helemaal herfst!
  Echt gezellig :) wat leuk dat je oproep voor het kerst borduren zoveel gehoor heeft gekregen, heb diverse leuke borduurtjes voorbij zien komen. Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Handig hoor je wandkleed op deze manier Vastmaken. En je Vogeltje zit op echte kersttakjes. :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!