zaterdag 2 oktober 2021

Dagje Varberg

Zaterdag 18 september waren we een dagje in Varberg. Daar zijn we al wel vaker geweest, maar nu was er een evenement met Saab en Volvo.

Het was gewoon even onwennig om bij zo'n evenement te zijn, maar wel weer leuk. Er hadden zich heel wat Saabjes en Volvo's van alle leeftijden verzameld in het centrum bij de haven.  

Ook nog even de pier op gelopen, hadden we eigenlijk nog nooit gedaan.
Onderweg kwamen we langs een bordje Naturum Getterön, en dat prikkelde onze nieuwsgierigheid. Dus op de terugweg even gaan kijken.


Een mooi aangelegd natuurgebied op een voormalige vuilnisbelt, met heel veel ruimte voor vogels.


Het gebied telt meerdere hutten, van waaruit je kunt kijken naar de vogels, en er kwamen ook heel wat vogelaars op af, met grote kijkers en camera's. Dat hadden wij allemaal niet op zo'n spontaan bezoekje, maar ook zonder was er genoeg te zien.
Erbij wordt gewerkt aan het aanleggen van een 'bos' met allemaal verschillende soorten bessen - dat wil ik zeker nog eens uitgebreider bekijken. Zo in het voorbij lopen zag ik wat soorten die ik niet gelijk kon thuisbrengen. Interessant!In het Naturum (natuurmuseum) zelf was er de mogelijkheid om verrekijkers te gebruiken, iets te nuttigen, en meer kennis op te doen over de natuur. We hebben over de jaren al meerdere 'naturums' bezocht, en elke keer verrast over de mooie lichte gebouwen, en de leuke, interactieve manier van materiaal aanbieden.

Onderweg naar huis goed te zien hoe de natuur langzaam verkleurt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!