woensdag 4 augustus 2021

Store Mosse en meren

 

22 juli was onze trouwdag (18 jaar al weer!) en we besloten er even op uit te gaan. We raakten bij een zuidelijk puntje van Store Mosse, het natuurgebied niet heel ver hier vandaan.

Hier is een oude boerderij (Lövö) intussen in gebruik als overnachtingsplaats voor lange afstandswandelaars. Dit gebouw is te boeken, maar erbij is een kleiner verblijf vrij toegankelijk. Men kan water putten, en slapen in je eigen tent of in het gebouwtje.

Een erg mooi plekje!Vrijdagavond (de 23e juli) werd het nog een rondje met de cabrio. In de buurt van Svenljunga werd het tijd voor een stop aan een meertje, we hadden wat te drinken en zelfgebakken bosbessenmuffins meegenomen (yep, met verse bosbessen uit het bos!)Eigenlijk was dit een plaats om een bootje te water te laten, maar met z'n steiger met bank in de schaduw toch een lekker plekje om even te verblijven. De 'badplats', de zwemplaats was een eindje verderop, maar daar vonden we het te druk.

Het was hier niet zo stil als we wensten, dus we deden nog een extra stop op een plek waar het meestal wel rustig is.


We stopten bij Hällabäck (niet ver van Burseryd), met een fijn picknickplaatsje (ook al is het bankje in niet zo'n beste staat meer).
1 opmerking:

  1. Mooie foto's van jouw omgeving.
    Zo reis ik elke keer weer een beetje in Zweden.

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!