dinsdag 31 augustus 2021

Modeshow

 

Sadie heeft het zomersetje aangetrokken dat ik zomer 2018 voor haar maakte. En Rosie heeft hier een oud jurkje aan van mijn babypop van vroeger (die toen ik haar bij de verhuizing weer vond zo ziekelijk geel geworden was dat ze niet mee mocht). Waarschijnlijk heeft mijn moeder het gemaakt, maar dat kan ik me niet meer herinneren. Het jurkje is niet helemaal vlekvrij, hopelijk krijg ik dat eruit. Maar ondanks dat die babypop veel dikker was dan deze dames, passen ze die kleertjes wel.


Hier heeft Rosie de jurk nog aangehouden, en Sadie heeft nu ook een setje van die babypop aan. Het broekje is te stellen met een koordje en het truitje sluit met drukknopen op de rug. Ik vermoed dat mijn moeder dit setje ooit gemaakt heeft. Leuk dat het nog gebruikt kan worden. (Ze leest mee, dus als ik het verkeerd zeg, corrigeert ze me vast ;-) )


Hier heeft Rosie ook weer een jurk van de babypop (Loesje) aan, valt wat kort, dus ze heeft er een broekje bij aangetrokken dat we hier eens in een setje op een handwerk verkoop kochten. De meest populaire pop in Zweden is Skrållan, een pratende pop met het postuur van een babypop, maar dan wel met haar en tandjes. En daar kun je dan nog wel kleding voor kopen, hetzij van het merk zelf, hetzij door creatieve vrouwen gemaakt en te vinden op handwerkverkoopmarktjes, maar die is dan vaak wat wijd voor dochters dames. (En ja, ze wilde er ook een, maar daar is ze intussen vanaf gestapt.) 

Sadie heeft hier een truitje aan dat ik ooit voor mijn moeders schildpadpop kreeg. Ik kwam er net achter dat de produktie van die poppen pas recent gestopt is, gek genoeg. Ze heette Annelies en daar speelde ik vroeger liever mee dan met mijn babypop. Ik was niet zo moederig. Het boordje van dit truitje is met een ander garen gebreid en kennelijk zat daar wol in... dit truitje heeft dus nog wat aandacht nodig.


Hier is Sadie ook gekleed in kleren van mijn oude babypop, dit streepjes jurkje had mijn zusje in het paars voor haar pop. (Grappig dat we allebei zo'n jurkje hadden in kleuren die we nog steeds leuk vinden.) Had mijn moeder deze gebreid? Of was het toch een van de oma's? Bij de sokken horen ook wanten, die zijn een beetje groot voor deze dames, maar het past wel als het moet.


Dit truitje zagen jullie vorig week al, dat Sadie het aan heeft, hier heeft Rosie het aan met een rok, gemaakt van dochters te klein geworden jurk. Het vestje dat Sadie hier draagt, heb ik ooit gehaakt voor dochter, maar ze heeft het nooit veel aan gehad. Die kleintjes groeien sneller dan een verse moeder kan haken...

Tot zover deze selectie aan poppenkleertjes foto's. Oh, en ik heb ook maar even een label gemaakt voor deze poppen, voor het geval je eerdere berichtjes hierover wilt zien. Tijd om te kijken wat de andere poppen hebben uitgespookt:

4 opmerkingen:

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!