donderdag 20 mei 2021

Rondje tuin

 

Gaan jullie mee op een rondje door de tuin? De esdoorn bloeit zo mooi.


Bij een kleine tuinenwinkel in de buurt vond ik deze bijzondere aardbei in hangpot. Leuke kleur bloemen, hè? En hij schijnt heel veel aardbeien te gaan geven. De eersten zitten er al aan. 


Deze gele tulpen stonden hier al in de tuin. Geel is redelijk veilig, de dieren denken dat geel giftig is, dus als de kleur eenmaal te zien is, blijven ze er wel af. Ach en gele tulpen passen best bij een geel huis, toch?


Vorig jaar zette ik wat kleine fruitboompjes en nu hebben we dan onze eerste kersenbloesem. De appel zit in de knop en de peer gaf helaas nog geen bloesem.
Tja, dit Betuwse meisje houdt natuurlijk erg van bloesem, fijn om te zien dat ook de Opal pruimenboom voor het eerst bloesem heeft.Hommels, bijen en vlinders zijn er maar druk mee.(foto's van vrijdag 14/5)


Van deze ontdek ik er ook elk jaar meer, dotterbloemen, toch? Ook bij ons aan de beek bloeien ze.


Het bekende bruggetje, waar de anemoontjes nu (maandag 17/5) over het hoogtepunt heen zijn, maar er steeds meer dotterbloemen en ander moois verschijnt.


De vogelkers bloeit nu. De buurman zegt altijd dat de mooiste periode hier is de tijd tussen de vogelkers en de sering. Die laatste heeft al wel knoppen, maar bloeit nog niet.Over de tuin zou nog wel meer te vertellen te zijn, maar dat komt een ander keertje wel.

1 opmerking:

  1. Leuk zo'n een rondje Zweedse tuin!
    Ik heb ook een tuin maar geen groene vingers. De buurman van een paar huizen verderop, was tuinman op de begraafplaats. Hij maait af en toe het gras aan de voorkant voor ons. Heel erg lief!

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!