zaterdag 1 mei 2021

Alpaca's

Een autoritje bracht ons in de buurt van Lidhult en daar vlakbij ligt het gehucht Kråkshult met een alpacafarm. Die was open en er was verder niemand, dus daar konden we wel eens gaan kijken. Bij de entreeprijs hoorde ook een zakje voer, dus dochter was helemaal blij.

Leuke beesten, met hun maffe koppies, hun leuke geluiden, hun kleuren, en hun nieuwsgierigheid. Er waren ook twee kleintjes (cria's) maar die durfden nog niet zo dichtbij te komen.Mooie plek, en de eigenaar bleek een Duitser (uit Aken) en kon ook een klein beetje Nederlands, wel grappig. 
Dochter wilde het liefst de volgende zondag al weer terug, maar dat leek ons wel iets té ;-) . Eenmaal thuis moest er ook een alpaca gemaakt worden, natuurlijk.


De terugrit was trouwens ook mooi. Langzaam maar zeker dringt het voorjaar door.

Oh en mocht je het je afvragen, koningsdag kennen we hier uiteraard niet, maar we hebben onszelf getrakteerd op een Hollandse snackmaaltijd (we zijn heel zuinig op de voorraden in de diepvries ;-) )...


... en een zelfgemaakte tompoes bij de koffie. 


De verjaardag van de Zweedse koning is (maf genoeg) op 30 april, maar daar wordt niet zoveel mee gedaan. Wat ook op 30 april is, is Valborg, of valborgsmässoafton. Dan komt men bij elkaar rond een vuurtje. Daar hebben wij eigenlijk nooit zoveel mee gedaan, een keer zijn we van vakantie naar huis (toen nog Nederland) gereden op die avond en zagen overal de vuurtjes. Maar nu hebben we een vuurton en nog wat oud snoeihout... 1 mei is hier dan weer een officiële feestdag, nu valt het op zaterdag, dus dan merken we er niet zoveel van, afgezien van de extra politieke blaadjes die van de week bij de folders zaten. (En toevallig moet ik juist dit weekend werken.) Aan 4 en 5 mei wordt in Zweden geen aandacht besteed. Vorig jaar moest ik werken met die dagen, dus daar hebben we nog niet helemaal ons ritme in gevonden. 

Fijn weekend!

3 opmerkingen:

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!