maandag 10 mei 2021

Fotoblogje

Jullie hadden nog wat foto's tegoed, dus we gaan ff terug in de tijd naar 27 april, soms wandel ik een rondje extra als ik dochter naar school heb gebracht. "Moet" toch met enige regelmaat even bij het meer kijken aan de andere kant van het dorp.


 Duidelijk is dat het langzaam maar zeker lente wordt. Steeds weer kijken wat er gebeurt in de tuin!Voordeel van een fris voorjaar is dat de voorjaarsbloemen lekker lang bloeien. Deze foto's zijn van 28 april, straks zie je wat recentere plaatjes.Tja, soms moet je de natuur een handje helpen... Als Betuws meisje ben ik natuurlijk gek op bloesem en fruit, en een appelboom stond dan ook heel hoog op het verlanglijstje. Dat was eigenlijk het enige dat miste aan dit huis, een mooie grote oude appelboom... Maar ja welk soort dan, ik had al wel een keer een oude kweker gesproken, maar die zei dat er geen zelfbestuivende appels bestaan. En die Zweedse appelrassen... geen idee welke nou echt lekker is, zowel om zo te eten als om te verwerken. 

Onlangs vond ik het adres van een tuincentrum een half uur hier vandaan (n Torup), en wow wat een heerlijke plek was dat! Vergeet alles wat je weet over tuincentra en stel je voor een lief geel huisje op het platteland met een prachtige boomgaard met oude bomen, en oude rode schuren, en dan een paar tunnelkassen en stellingen met planten. Ertussen de meest gezellige en creatieve decoraties met liefde voor het verleden... inspirerende plek! (Helaas niet aan gedacht om foto's te maken, hopelijk de volgende keer.) Zoals hier overal een veel kleiner aanbod, maar vol trots vertelde de eigenaresse dat ze alles uit Nederland importeren want daar komt de beste kwaliteit vandaan. En zowaar... de appelrassen waren oude bekende! Deze Elstar - appel moest mee naar huis, ook al weet ik dat ze de beste appels geven in de Betuwe. In Haalderen had ik er ook zo-een naar volle tevredenheid.


En omdat hij voorgetrokken is, bloeit hij al, de eerste nachten vroor het nog, dus mocht hij op de veranda blijven en kreeg 's nachts een dekentje, maar intussen staat hij in de tuin en geniet ik nu al twee weken van z'n prachtige bloesem.


Zie je de hagelkorrels? Veel onstuimig weer gehad, met hagel en veel regen. Vanaf gisteren kwam ineens de zon erdoor en loopt de temperatuur flink op. Al geven ze voor de komende week wel bijna dagelijks regen op... we gaan het zien.


Doen we even een rondje tuin? 
Van 6 mei zijn deze foto's. 

Zwarte bessen en frambozen was het enige fruit dat er al stond in de tuin. De bloemetjes van de zwarte bes zijn bescheiden, maar beloven wel vast heerlijk sap voor straks.

Deze laatste foto is trouwens niet van mijn tuin, maar gemaakt vrijdag om 21.00 toen ik klaar was met werken en naar de auto liep. Zo'n mooie lucht! En reeën op het veld later, maar toen was ik intussen aan het rijden, dat gaan helaas niet samen met foto's maken.


Oh ik geloof dat deze blogpost al weer ruimschoots lang genoeg is... wat een kletskous ben ik toch. Nou ja, jullie zijn weer bij tot gisteren, dus valt mee hè. Er is hier ook zoveel moois te zien! 

1 opmerking:

  1. Je hebt vooral veel foto's laten zien en dat is leuk! Ik bekijk ze graag hoor.

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!