dinsdag 18 augustus 2020

Bohuslän


Vorige week zijn we van maandag tot zaterdag hier geweest, in Bohuslän (Lysekil kommun), knus huisje op een boerenerf, bij een vriendelijke oude man die nog elke dag fluitend op het land bezig was en voor zijn schapen zorgde. Halverwege de week kwam hij met versgeplukte bramen - heerlijk!



Duidelijk een ander landschap weer dan hier, meer steen/rots, afgewisseld met vlakke stukken en natuurlijk de grillige kustlijn / scherenkust waar deze regio om bekend is.


Creatief wandkleed hing in het huisje, altijd leuk om te puzzelen hoe het gedaan is.




Er was een 'badplaatsje' op loopafstand, maar daar was het te druk om corona-proof het water in te gaan. We hoopten nog een beter plekje te vinden, maar helaas, alle strandjes waren vol, of in elk geval te vol naar onze smaak in deze tijd. De 'locals' weten vast betere plekjes, maar er was genoeg anders te beleven, we steken onze voetjes wel weer een keer hier in een meertje, waar we wel de rustige plekjes weten intussen.



Elke avond en soms ook overdag liepen er wel reeën op het veld, soms maar een, soms wel vier tegelijk, soms rustig grazend, soms ook elkaar uitdagend of achterna rennend.


4 opmerkingen:

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!