zaterdag 22 augustus 2020

Nordens Ark


In Bohuslän bleken we niet ver van een dierenpark af te zitten, en een dierenparkbezoek stond wel heel hoog op dochters verlanglijstje. Dus dat hebben we gelijk maar gedaan.


Het was een beetje bewolkt, wat wel prettig was, zo werd het niet te warm en konden we goed kijken. Er waren wel wat mensen, maar het was niet super druk, afstand houden was geen enkel probleem. Ze hadden wel het binnengedeelte met de amfibieën gesloten voor bezoek, geen voedermomenten, en de eetmogelijkheden aangepast maar iedereen hield zich ook netjes aan de regels, erg prettig dat het zo moeiteloos verliep.


Nordens Ark houdt zich vooral bezig met dieren die bijna uitgestorven zijn, met fokprogramma's maar ook om leefgebieden veilig te stellen, zodat de dieren later ook weer uitgezet kunnen worden. Een mooi park, met ruime verblijven, op een helling, waardoor een groot deel van het wandelpad over houden vlonders ging, waar je soms over de dierenverblijven heen loopt en dieren ook makkelijk op ooghoogte op de helling kunnen lopen.


Even bellen met de dieren...




Op sommige plekken zelfs een fantastisch uitzicht.


Ik zal jullie niet vermoeien met alle dierenfoto's, maar de veelvraat is toch wel een favoriet, en meestal moeilijk te zien, deze liep lekker rond en trakteerde ons zelfs nog op een mooie aanval.



Ook hadden ze een boerderij gedeelte met oude Zweedse landrassen van schapen, kippen enz.


Mocht je er in de buurt komen, zeer de moeite waard!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!