donderdag 16 april 2020

Lapjes 9 en 10


Lapje 9 heet Blokkendoos, en door een slimme afwisseling tussen rechte en averechte steken (soms verdraaid) ontstaat er een leuk blokkenpatroontje. Ik breide met een restje Aade Long wol, ik weet niet hoe goed je het ziet op de foto, maar hij verloopt van kleur. Textuur is nog beter te zien met zijlicht (kleur lijkt er ook iets meer op):
Lapje 10 is een van mijn favorieten met mozaïek randjes en de kraaltjes heb ik zelf toegevoegd, die stonden niet in het patroon. Dat mozaïek breien vond ik wel echt super leuk om te doen, hopelijk komt dat nog terug, en ik heb wel zin om daar ook eens verder in te duiken en in iets groters te gebruiken.


Deze breide ik met Drops Flora, ook weer Aade Long en een beetje Onion Fino in de mozaïek randjes.


Deze keer de foto's wat minder op kleur, hopelijk vind ik volgende week een goed plekje en een goede tijd qua licht om een mooier overzicht te maken. Zijn er nog meer van jullie die hieraan mee breien? Hopelijk vinden jullie het in elk geval wel leuk om te zien, zelf geniet ik er erg van, heel leerzaam, zowel qua steekjes als hoe kleuren en materialen op elkaar reageren.

3 opmerkingen:

  1. Wonderful squares😃can't wait to see the put together 💐

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vind het een gezellige deken worden. En ik kan mij voorstellen dat het leuk is om eraan te werken. Hoeveel blokken zijn het?
    Groetjes Sandra

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!