woensdag 23 oktober 2019

update herfsttafereeltje


Tja, een egeltje wilde ik er ook wel graag bij, maar ik had het mezelf niet makkelijk gemaakt door me te beperken tot alleen Zweedse patronen. De meeste Zweden spreken goed Engels, dus lijkt het soms wel alsof er niet zo'n behoefte is aan patronen in het Zweeds. Het levert in elk geval heel wat speurwerk op, maar uiteindelijk vond ik toch een leuk patroontje op het blog Garngalning van Janna Li Janke.

Ik haakte met Somerset linsilkegarn (Netto) voor de snoet, en voor de stekels Tova (Rusta), met naald 3mm.


Een pompoen kan ook eigenlijk niet ontbreken. Ik haakte de grote van het blog van Anna Virkpanna, als je naar beneden scrollt, vind je een Engelse versie. Dit is een van de weinige blogs die ik vond die echt nog actief is, en waar binnenkort een heel leuk spokenpatroontje verschijnt. Ik twijfel nog of ik de kleine versie ook maak, of dat ik zelf iets probeer, want hakend aan de grote vroeg ik me af of het ook anders kon...


En zo oefen ik m'n handwerk-Zweeds, leer de websites kennen met patronen en garens... nog een week te gaan voor de uitdaging van Adrienne Verstraten, kijken wat ik nog meer kan vinden om toe te voegen.

4 opmerkingen:

  1. Wat een goed idee om zo aan je handwerk Zweeds te werken. En ondertussen ontstaat er ook nog eens een heel leuk tafereeltje.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Schattig, je herfsttuintje!
    En goed idee om zo ook je Zweeds te oefenen!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Love you Mushrooms and the hedgehogs peeking out from behind

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Erg leuk dat we zo links naar voor ons onbekende Zweedse sites ontdekken. Wel jammer dat ze bijna allemaal op non actief staan, maar dat is een trend die ik ook in Nederland merk: veel mensen zijn opgehouden met hun blog.

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!