zondag 27 oktober 2019

Fotoblogje


Sinds de vorige fotopost ging het hard met de herfst, blad verkleurde snel en viel. Ben er nog niet helemaal achter wat dit voor struiken zijn langs de rand van onze tuin, maar de zaaddoosjes met het gele blad zijn wel leuk.


Dochter zocht de mooiste uit en die knoopten we rond een glas met een kaarsje erin. Natuurlijk drogen de blaadjes dan snel maar het blijft toch lang mooi.


Vorige week zondag maakten we nog een lange wandeling (anderhalf uur, best lang met een 5-jarige) en ontdekten een nieuwe wandelroute achter het dorp langs.




Bleek een mooie afwisselende route, met klimmen en dalen, dicht donker bos en heel open stukken.


Tussen de bomen op de andere heuvel zie je nog net de toren van onze kerk.


De route voerde over een boerenerf naar beneden.


Aangezien daar ook veel lang gras en een stapel hout lag, was dochter ervan overtuigd dat het verhaaltje van de drie kleine biggetjes (dat ze hier in Zweden ook kennen) hier begonnen was, dit moest wel het stenen huisje zijn van het derde biggetje ;-)



Met enige regelmaat zien we nog steeds de reeën, soms één alleen, soms het setje van drie, waarvan één nog klein.


Afgelopen week was het weer erg zacht, met donderdag zelfs nog 16 graden. Veel paddestoelen in de tuin ontdekten we bij het bladharken.




Zaterdag hadden we de hele dag wind en regen, maar zondagochtend stonden we op met zon. Even later begon het een beetje te sneeuwen, bleef niet liggen hoor, was gewoon nog 6 graden boven 0.


Dat leverde wel een regenboog op. Weet niet of het werkt om op deze manier een filmpje in te voegen.


Voor de komende week wordt frisser weer verwacht, met nachtvorst en overdag ook lagere temperaturen, en een kleine kans op sneeuw.

1 opmerking:

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!