vrijdag 18 oktober 2019

Herfst


Intussen zitten we volop in de herfstkleuren. Hoewel het na een heel koud weekend vorige week (zo rond 7 oktober) wel heel hard ging en de meeste bomen die toen al in de herfstkleuren zaten nu kaal zijn. De andere bomen beginnen nu met prachtig goudgeel.


In de tuin zijn er nog wel andere kleuren te vinden, en het vogelrestaurant is weer geopend, wat een drukte met koolmeesjes, pimpelmeesjes, matkoppen, vinkjes, roodborstjes, mussen (voor het eerst hier nu gezien), en natuurlijk ook de grotere boeven als eksters, kraaien, kauwtjes, vlaamse gaaien en ook al weer een keer de grote bonte specht.Zoals gezegd, zo rond de 7e was het flink koud, maar dan wel overdag prachtig weer. Hier kun je ook zien dat de schaduwen al flink langer worden, de zon staat lager. Deze foto maakte ik 's ochtends vroeg. Intussen heb ik de lamp erbij nodig als ik ontbijt klaarmaak in de keuken.


Herfst is ook af en toe nevel, zoals hier boven het meer.Ik heb de foto's wel chronologisch gerangschikt, dus je ziet het geel toenemen. Tja als ik zelf achter het stuur zit, moet dochter de foto's maar maken. Nu werden veel foto's een gele waas, maar sommige waren nog wel aardig:
Het uitzicht uit het kamerraam wordt steeds geler, en opener. Vorige week hadden we het gezellig met schoonouders, en kreeg ik ook hulp met klussen (behang afhalen in de keuken). Dus deze week begonnen met schilderen. Misschien laat ik daar later nog wel eens wat van zien als jullie dat leuk vinden.Met enige regelmaat zien we de reeën, lijkt steeds hetzelfde groepje te zijn. Soms wandelen ze ook gewoon de straat uit en trekken ze zich weinig aan van verkeer. Nu begint binnenkort de jacht weer, dus ik ben benieuwd of ze dan nog vaker dichtbij komen om te schuilen voor de jagers. En dan hoop ik toch ook de elanden weer te zien, dat is nu best een tijd geleden dat we die zagen. Men zegt dat ze wel naar onze tuin komen en de beek over naar het bosje achter ons huis, wat officieel binnen de bebouwde kom valt.Werken met zo'n uitzicht is ook bepaald niet vervelend.

En even boodschappen doen een dorpje verder is ook zeker niet saai.
Zelfs niet als het regent.

3 opmerkingen:

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!