dinsdag 15 oktober 2019

Bakkerinnetje


Ja ja, het is gelukt met het draadje, kartonnetje was echt bijna leeg. Maar goed dat de afwerking met een ander kleurtje moest in het patroon, want dat zou niet meer gelukt zijn. De bijbehorende cupcakjes had ik eerder al eens gemaakt. Weer een gezellig popje er bij.

Patroon uit het boek "Mijn gehaakte pop", van Isabelle Kessedijan. Gehaakt met haaknaald 3,0 mm, en vrij dik katoen. Voor het jurkje en de schort iets dunner garen met ook haaknaald 3. De schoentjes zijn met 2,5 gehaakt van katoen 8/8. Ja ik weet het, ik haak los.

Vond haar wel wat groot en grof geworden met dit dikke garen. Ik heb er nog wel meer van, maar dat zou ik toch niet snel meer gebruiken voor poppen. Hier in Zweden zie je veel 8/4 garen, (170 m per 50 gram) en daar ben ik intussen wel fan van. Dus dat ga ik gebruiken voor de volgende pop, waar ik ook al aan begonnen ben...


Meer poppenberichtjes vinden we vandaag misschien wel hier:

6 opmerkingen:

 1. Ik vind het echt een lief popje geworden! Fijn dat je precies uitkwam met het garen...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat is ze leuk geworden! Wat een geluk: precies genoeg garen. Ja, dat is wel een fijne dikte, die van 170 meter per bolletje!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dik of dun ik vind haar een schatje om te zien. Je begint zo een hele verzameling te krijgen :).

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Eender welk garen je gebruikte, ze is supercute!! Echt suikerzoet in dat roze jurkje met schort ervoor en bijpassende schoentjes, ze is om te stelen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk geworden, ook knap met de haren. Eerlijk gezegd is mijn popje door haar haardos wel een beetje top zwaar geworden. Ik lees even bij, want ik loop behoorlijk achter. Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!