zaterdag 27 april 2019

Uitstapjes in het paasweekend


Net als in Nederland, hadden we ook hier in Zweden een prachtig Paasweekend. Mijn schoonouders waren hier, dus namen we ook lekker de tijd om erop uit te gaan en de omgeving te ontdekken /  te laten zien.Uiteraard ook even naar Sandvik, dat ligt hier vlakbij, prachtig punt aan het Fegen-meer, met een heel mooi en oud kerkje op een landtong in het grote meer.


Klein stukje verder is een badplaatsje, dochter kon er lekker spelen, maar in zo'n vrij weekend waren we natuurlijk niet de enigen daar.En natuurlijk moesten opa en oma ook de elanden van dichtbij zien, en waar kan je dat beter doen dan in Smalandet, bij Markaryd. Daar ga je met een treintje (of eigen auto) het park in en krijg je wortels mee om ze te voeren, dus dan kun je ze echt van dichtbij zien en aanraken.
Ze hebben er ook een groepje bizons, die willen niet geaaid, maar komen wel wat takjes halen om te knabbelen. Er was nu ook een kalfje.En dan weer terug naar de elanden.De heren hadden nu geen gewei, die hebben ze eind van het jaar afgeworpen en nu groeit er weer nieuw, zodat ze met de bronsttijd weer een prachtig en groot gewei hebben.


3 opmerkingen:

  1. Mooie fotos ik ben ook ooit lang geleden naar zeweden, noorwegen geweest en heb ze ook in het echt mogen zien. Ik vond ze toen ook al heel bijzonder net als nu ik de fotos bij jouw weer zie.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Prachtige foto's van een mooie omgeving!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wow, what a beautiful church and not many people get to pet a moose!

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!