maandag 1 april 2019

Mochilabag


Het is gelukt, de mochila bag is af. De band heb ik gehaakt, zoals in het patroon stond. Er werden wel andere opties genoemd, maar omdat het recht haken in plaats van in rondjes toch ook al een beetje anders was dan de rest van de tas, vond ik dat nog wel leuk om te doen.


Bij het pakket voor de tas zat ook een kumihimo schijf om het koord op te knopen. Dat wilde ik al langer eens proberen, maar had er nog niet echt een reden voor gehad. De draden waren lang, dus het patroon gaf aan dat het wel een goed idee was om breivisjes te gebruiken. Nu bleek ik er daar maar een stuk of 5 van te hebben... wat nu?


Wacht, ik kan ook frivolitéspoeltjes gebruiken! Die rollen ook niet af. Nu had ik er wel aardig wat nodig, in alle soorten en maten uiteindelijk, dus het was bijna of ik op een windgong zat te knopen zo'n getingel. Maar het werkte wel, er kwam echt een koord tevoorschijn. Ik heb nu nog niet zo op het patroon gelet, soms zit er wel even een stukje patroon in, maar dan raakte ik weer in de war en het ritme kwijt... tja, eerste keer hè. Wel een leerzaam proces, en best leuk om te doen.


Na het vastzetten van de band, heb ik de uiteinden gevlochten en geknoopt met een kraal eraan. Dat vlechten werd nog wel genoemd in het patroon, was geen plaatje van, de kraal is een eigen toevoeging. En ik heb van het lichte groen bovenaan de tas wat extra toeren gehaakt. Dat leek me mooier.


En zo is m'n tas klaar. Ben er best blij mee. Dit type haakwerk is heel stevig, dus geen voering nodig. Van de week gelijk uitproberen of hij prettig is om mee te nemen. hij werd uiteindelijk wel groter dan ik eerst dacht. Gelukkig maar.7 opmerkingen:

 1. Wow, well done, it looks fabulous. I tried to crochet a bag like this and gave up. Good luck with the cord making.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is een prachtige mochila bag geworden!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Schitterend gedaan! Hij is prachtig geworden, mooie kleurtjes... hier zul je zeker plezier van hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ook ik vind je tas prachtig geworden, het haakwerk, de band én de kleuren. Daar ga je veel plezier van hebben, lijkt me makkelijk dat hij wat groter is uitgevallen. Ik heb in ieder geval altijd genoeg mee te nemen ;) Fijne avond, Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtig is je tas.
  En mooie kleur combinatie.
  Veel plezier ermee.
  Groetjes Ria.

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!