zaterdag 6 april 2019

Afgelopen week in foto's


Ja nu wordt het echt lente. Elke dag lijken er wel nieuwe bloemetjes bij te komen in de tuin. De narcissen gaan open. Overal komen die felblauwe scilla's (sterhyacinthjes) tevoorschijn.


Ook het vogelleven gaat in de voorjaarsmodus. Meneer en mevrouw eend kwamen even rusten en veren poetsen aan de rand van onze tuin. We zien ze regelmatig langs peddelen. Soms horen we de kraanvogels overvliegen. En een stelletje vinkjes kwam eten, ze komen nu regelmatig aan het eind van de middag even eten hier.


We lopen elke week wel een keer 'ons' rondje bos, (niks van ons bij hoor, is van de boer aan de overkant en om er te komen moeten we tussen zijn schuren door, gelukkig zijn ze dat hier gewend), elke keer weer mooi.

We zien ook steeds meer vlinders, deze bruintjes zien we al een paar weken, en afgelopen week een citroenvlinder en nog eentje waar ik de naam niet van weet. 


Dat uitlopende stengeltje groen lijkt een kruisbes te zijn, ik dacht eerst dat het de enige was, maar aan de zijkant zag ik er nog een. Ben benieuwd of er ook echt bessen aan komen. Wel zwarte bessen struiken en heel veel frambozen, die lijken hier wel als onkruid te groeien.


Het moestuintje begint wel ergens op te lijken nu. We hebben nog regelmatig nachtvorst, dus behalve de aardbeienplanten staat er nog niet echt iets in. Alleen in de 'glazen' bakken, en een paar uitjes en die doen het ook al echt.
Ook op plaatsen waar je niks verwacht kondigt de lente zich aan. Ik had ook niet al te hoge verwachtingen, de Zweden zijn geen tuiniers. Misschien hebben ze minder behoefte aan een mooi natuurplekje creëren rond hun huis, omdat de natuur hier als vanzelf aanwezig is. En bij de vorige verhuizing in Nederland viel het enorm tegen wat daar op kwam aan bollen. Maar vooralsnog valt het heel erg mee wat er allemaal nog tevoorschijn komt.De camera van mijn telefoon is erg goed in het verkleinen en weghalen van kleur, maar op de foto hieronder ongeveer in het midden zie je een eekhoorn. Woensdagavond riep dochter ineens dat ik snel moest komen, en daar zagen we vanaf het terras een eekhoorn die het aan de stok had met meneer en mevrouw ekster. Ze probeerden 'm weg te jagen, dus we konden de handige capriolen van de eekhoorn goed zien. Ze hadden ook geen tijd om te reageren op onze stemmen.


Lekker in de tuin bezig geweest, vrijdag 16 graden, lekker zonder jas tuinieren. Wat snoeien, dode rommel weghalen enz. 
2 opmerkingen:

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!