zaterdag 9 februari 2019

Natuur


De afgelopen week stond vooral in het teken van de natuur, en hoe dichtbij het komt hier. Zo fantastisch! Dinsdagochtend zagen we dit uit het keukenraam. We hebben meer dan een half uur in de keuken staan kijken hoe drie reeën op hun gemakje rondscharrelden, wat sneeuw aan de kant krabden om het gras eronder te vinden.


Een paar dagen later zagen we hun sporen in de sneeuw waar ze tussen de schuren door omhoog waren gekomen, en om de voorkant van het huis heen gescharreld hadden, echt vlak voor de trap naar de voordeur!Zo grappig om op het meest belopen paadje naast ons eigen sporen en sporen van katten (die van ons en de kat die hier eerst woonde) ook hertensporen te zien.


En we hadden een bijzondere gast die van de vetbolletjes kwam eten, een specht! Hij is er een paar dagen later weer geweest. We hebben intussen ook maar een voederpaal gekocht (uit Nederland, vonden we hier in de winkel, grappig, en die Zweden maar puzzelen wat erop staat). Nog wat voer kopen, en wie weet wie we dan allemaal nog meer treffen.


En ja, ik realiseer me dat ik moet oppassen met m'n moestuintje straks, kans is wel aanwezig dat de reeën m'n sla komen opeten. Hun sporen vinden we ook regelmatig achter de schuren. Zo grappig met die sneeuw. In de wat wijdere omgeving ook sporen van wilde zwijnen gezien, en de vos.


Intussen komen de temperaturen niet of nauwelijks meer onder het vriespunt, en regent het veel, dus de sneeuw is aardig aan het verdwijnen.


En zien we de eerste tekenen van het naderende voorjaar. De berken krijgen een roodachtige gloed van de knoppen die dikker worden, en ook bij andere struiken worden de knoppen steeds zichtbaarder.


En heel blij waren we met de ontdekking van sneeuwklokjes in de tuin! Bijzonder dat die gewoon hun gang gaan, of er nu sneeuw overheen ligt of niet.


5 opmerkingen:

 1. Wat is de natuur prachtig en sterk, zelfs als er zoveel sneeuw ligt komen er mooie sneeuwklokjes op! Leuk voor je dochtertje om al vroeg te beginnen met spoor-zoeken
  Fijn weekend

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bijzonder om zo dicht in bij de natuur te wonen.
  Groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nu kun je écht zien, wat er zo om het huis scharrelt. Dat heb je in de zomer niet zo door... zo groei je echt in je nieuwe omgeving!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. So white and beautiful, love the nature 🍂

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!