vrijdag 15 februari 2019

Makeover van een mottig vosje


Dit vosje was het eerste viltfiguurtje dat ik maakte, van atelier Merijntje toen nog. Kan wel 20 jaar geleden zijn (ben ik al zo oud?!) en ik woonde nog bij mijn ouders. Op de KreaDoe was ik helemaal verliefd geworden op al die viltfiguurtjes, en ik kocht toen heel voorzichtig twee pakketjes, een beestje en een poppetje.


Je ziet het zo niet eens zo goed, maar hij had een ernstige mottenaanval niet echt overleefd, een gat in z'n achterpoot, en z'n borst vol gaten. Tja, wat doe ik ermee, het is nog steeds wel een leuk vosje, en dat past hier ook wel, er loopt een vos rond in de buurt... eigenlijk zonde om weg te gooien, maar zoals het er nu uit ziet - geen gezicht.En toen dacht ik ineens aan de beestjes die Aimee Ray maakt (InstagramEtsy of haar eigen blog) van die bosfiguurtjes van vilt met mooie borduursels. Die punt van de staart daar had ik altijd al m'n twijfels bij, daar had wat witte wol uit moeten steken als pluim, maar dat was niet echt gelukt. Nu zat er ook nog een mottengaatje, en ik besloot te beginnen met de staart crème te borduren. Vervolgens borduurde ik de hele borst crème, en zo ook met steken de missende vilt delen opvullend. Dochter wilde er graag een roosje op, ach waarom ook niet. En zie hier een nieuw oud vosje ;-)


6 opmerkingen:

 1. Mooie oplossing voor een prachtig vosje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. dat heb je heel handig opgelost... en ik vind het nog mooi staan ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit heb je prachtig opgelost. Jaren terug, toen ik nog les kreeg op de Huishoudschool heb ik een konijntje van vilt gemaakt. Was erg goed geslaagd, maar waar die is gebleven? Ik denk dat het aan een kindje is meegegeven.
  Fijn weekend

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nice article as well as whole site.Thanks.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuke oplossing heb je bedacht voor het vosje, zo kan die weer even mee.
  Groet Thea

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!