zondag 17 februari 2019

Mooiste foto's van de afgelopen week


Als vanzelf is er een soort ritme ontstaan om elk weekend de mooiste foto's van de afgelopen week bij elkaar te zetten in een blogberichtje. Deze week kregen we vaker de zon te zien, en waren er verschillende nachten zonder nachtvorst. Soms wel 6 graden boven 0 en in de zon en met weinig wind, of uit de wind, was dat al heel lekker.


Zondag lekker gewandeld nu het bos weer toegankelijk werd door het smelten van de sneeuw.
En ook elandensporen gezien op loopafstand van het huis, blijft bijzonder om dank zij de sneeuw een idee te krijgen van wat er allemaal rondloopt in het bos. Dieren lijken ook vaak de paden te volgen, loopt voor hen ook makkelijk. Sporen van verschillende soorten herten, vos, lynx, eland...


Maandag de andere kant op, naar de bibliotheek geweest en een lenerskaart gevraagd en gekregen. Voor mezelf twee 'lätt läsa' boekjes meegenomen, boeken in makkelijk Zweeds, en dat lukt al aardig om te lezen en voor dochter wat boeken, helpt mij ook oefenen met Zweeds. Daarna nog even doorgelopen richting het meer, maar dat pad werd steeds slechter begaanbaar. Maandag was er ook een hoogwaterwaarschuwing in de provincie, want de smeltende sneeuw en regen kon niet weg doordat de vorst nog in de grond zat.Eerste kopje thee buiten! Later ook nog een keer thee in dochters speelhuisje, die we schoongemaakt hadden en een beetje ingericht. En zelfs een keer lunch buiten in het zonnetje. Wel met jassen aan uiteraard, en niet te lang, want als je stilzit word je toch wel een beetje koud ;-)

Bellen blazen blijft leuk.


Gisterochtend was alles wel weer witgevroren, ook weer mooi.


En dan komt de zon erbij en verschijnt de kleur.De schommelbank heeft weer een plekje gevonden, nu we 'm veilig naar beneden konden sjouwen. Lekker een extra zitplekje, uit het zicht van huizen of de weg, met alleen maar natuur om te zien en het geluid van het beekje dat langs stroomt.


En we genieten van de vogeltjes die komen eten, hoewel we in Nederland ook de vogeltjes voerden en er zo van konden genieten, en daar ook gewoon meesjes kwamen. Hier is de groep wel groter, en zijn er nog een paar extra soorten, zoals de matkop en de staartnees, is me nog niet gelukt die op de foto te krijgen, de gewone koolmees en pimpelmees wel.
5 opmerkingen:

 1. Prachtige foto's , mooie omgeving waar je woont. Wat goed dat je de sporen van de dieren in de sneeuw al herkent.
  Groet Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtige omgeving en voordat het echt lente wordt zal het vast nog wel eens vriezen of sneeuwen. Fijne week!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk om zo steeds beter in de omgeving rond te kijken. En ook zo fijn, om nu en dan wat buiten te kunnen zitten. Die bank heeft daar een prima plek!
  Is het lidmaatschap van de bibliotheek gratis? In Noorwegen is dat zo, hoor ik.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt, ook hier in Zweden is de bibliotheek gratis, ook voor volwassenen.

   Verwijderen
 4. Leuk om zo mee te kijken. Jullie zullen wel steeds vertrouwder worden met de omgeving. En heerlijk dat je nu naar de bieb kunt.
  Groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!