woensdag 27 februari 2019

Myriad CAL af!


De Myriad CAL 2018 van Haaksteek is af! Die laatste rand waren wel heel lange toeren, maar het idee dat het eind van dit enorme project nabij is, geeft dan de moed om te stoppen met kijken hoe ver je nog moet en gewoon door te haken. En zo kwam het toch nog relatief snel af.
Het patroon, ontworpen door Iman van der Kraan is te vinden op de Facebookgroep Haaksteek of via Ravelry en in vele talen verkrijgbaar. Ik kocht 3 bolletjes geel en 3 bolletjes blauwgroen voor dit project, de rest komt uit de voorraad. Hier alle kleurtjes bij elkaar, later nog wat andere tinten geel en donkergroen toegevoegd.Dit is wel m'n laatste deken met een steeds groter wordende rand, heb ik me voorgenomen, is zo lastig schatten hoeveel je nodig hebt voor een bepaalde toer, en ik houd er niet zo van me te laten beperken door de hoeveelheid materiaal.We begonnen hier in augustus aan, bij mijn zusje op de veranda in Nederland. Hij is twee keer een weekje meegeweest naar Zweden, en toen we ons oude huis verlieten zat hij in de auto om in Zweden verder te kunnen gaan, eerst in het tijdelijke huis en uiteindelijk hier in het huis waar we nog heel lang hopen te blijven. Het is dus eigenlijk een soort van emigratie deken geworden, ha ha. En ook bijzonder om met al die veranderingen dit samen te blijven doen met mijn zusje, al werd de afstand steeds groter. Gelijk ook een teken dat ons contact sterker is dan de afstand.

We hebben al een nieuw zussenproject uitgezocht, het garen ervoor ligt ook al klaar, alleen had ik niet de juiste naalden op voorraad, als het goed is brengt mijn zusje die binnenkort voor me mee naar Zweden, en dan kunnen we van start! Weer even als vanouds samen haken, kletsen, theeleuten... ik verheug me er al op!


Van de restjes garen maakte ze een kofferlabel, want ze stapt maandag in het vliegtuig naar ons!

11 opmerkingen:

 1. Wat gezellig dat je zus op bezoek komt, veel plezier samen. En de dekens, zo bijzonder mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk om zo samen het ene project af te sluiten en dan meteen het volgende op te starten....
  Ze zijn allebei prachtig geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. So interesting to see the two colourways, congratulations to you both.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik sta sprakeloos van bewondering... Wat mooi is dit!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat is hij mooi geworden! En wat een klus.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. These are both so completely stunning!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ze zijn beiden prachtig geworden. Toen je bezig was dacht ik al dat ie groot zo worden, maar zo groot had ik niet bedacht.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zag ik tot mijn verbazing dat ik nog niet op dit blogbericht gereageerd had :( Ja, ik kan soms of zeg maar vaak, niet via mijn IPad reageren en ik heb niet altijd mijn laptop aan.
  Wat een mooi, prachtig, super, gaaf, werkstuk is dit. Mijn petje af hoor. Wat is handwerken toch fijn en mooi om te zien. Groet Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik zou hier graag een Nederlandse beschrijving van willen hebben. Kan dat of waar kan ik dit vinden. Alvast bedankt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. In het blog staat een link naar Ravelry, via die link is het Nederlandstalige patroon te vinden.

   Verwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!