vrijdag 22 juli 2016

Update Idrija kantje


Ik was in januari gebleven bij het kleine bloemetje aan de rechterkant (bovenkant zoals het hier ligt), daar had ik hulp bij gehad. En nu met dat warme weer ben ik lekker aan het klossen. Om de een of andere reden zit ik het best aan de tuintafel voor dit werk, Dus ik heb zoveel mogelijk momentjes dat dl sliep benut om te kantklossen deze week.


En zo heb ik van dat bloemetje naar het midden, en dan de grote bloem en net gisteravond een beginnetje aan het cantu-bloemetje, hopelijk kan ik het nu zonder hulp. Ik heb de lesstof erbij, en m'n aantekeningen van de cursus. En in een van de Kantbrieven van de LOKK heeft ook nog een beschrijving gestaan, dus alles bij elkaar zou ik er toch uit moeten komen? Als ik me daar doorheen geworsteld heb, dan is het alleen nog afmaken, het laatste stuk zal niet al te veel problemen opleveren.

Ik las laatst op een blog het motto: better finished than perfect en hoewel ik wel graag tegen die perfectie aanschurk, gaat dit motto wel gelden voor dit werkje. En met 3 draadbreuken zal het ook zeker niet perfect worden, nog afgezien van de niet perfecte beheersing van de techniek. Maar uiteindelijk zal het wel een mooi affootje opleveren denk ik.


1 opmerking:

  1. En toch vind ik het er geweldig mooi uitzien. Knap dat je dit zo beheerst.

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!