zondag 24 juli 2016

Idrija kantje af


En ja, het is me gelukt! In 2011 volgde ik de cursus Idrija-kant van de LOKK, gegeven door Riet Delescen - van Rijsewijk. Deze cursus was wel geschikt voor beginners, en dat was ik toen ook echt nog wel (nog steeds wel een beetje eigenlijk).

Ik was toen heel enthousiast over deze kantsoort, ik heb zowiso wel iets met bandkantjes, vanwege de sierlijke en organische vormen. Maar toch bleef dit kantje na de cursus onafgemaakt liggen. Dat was echt niet het plan, maar ja, soms gaat de tijd sneller dan je kunt bijhouden en lag het werkje er nog steeds. Dit najaar schakelde ik hulp in om het kleine bloemetje aan de zijkant te kunnen maken. En nu met het warme weer vond ik het lekker om buiten te zitten met een kantkloskussen.


Ik wist dat ik het werkje nu niet aan de kant moest leggen voor ik het tweede kleine bloemetje had gemaakt (cantu-bloemetje), want dan zou het weer veel te lang blijven liggen. Dus daar worstelde ik me doorheen, en eigenlijk ging het toen verrassend snel.


Het Idrija-werkje is zeker niet foutloos geklost, verre van perfect, maar het was wel een leerzaam project. En ik weet weer hoe leuk ik kantklossen eigenlijk vind, ik zou zo naar boven rennen en het volgende kantkloskussen tevoorschijn trekken.


Eigenlijk ben ik er nog wel een beetje trots op ook. En blij dat ik weer een werkje van m'n lange ufo-lijst kan strepen.


Gelijk heb ik het kantje ook in mijn kantboekje genaaid. Zonde als dat zou blijven liggen, nietwaar. Hij komt mooi uit op het donkerbruine vilt.


3 opmerkingen:

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!