zondag 10 juli 2016

10e van de maand


Het is al weer de 10e van de maand, en dat betekent een update van het frettenborduurwerk. Ik heb een mandje waar ik dit project in bewaar op de kast als ik er niet aan werk. Daar zitten alle garens in die ik nodig heb (ruim 90 tinten), het patroon op een magneetbordje, met een potlood erbij, zodat ik op het patroon kan inkleuren wat ik heb geborduurd. De tinten liggen zo dicht bij elkaar dat ik anders geen idee meer heb wat ik heb gedaan. En een schaartje met een kussentje eraan, zodat ik het schaartje snel terugvind.


Vorige maand was dit de stand van zaken. Ik ben daarna snel verder gegaan, want ik wilde die pagina nu toch wel af hebben.


En dat is gelukt zoals je ziet. Met een mini-beginnetje aan de 8e pagina. Het begint toch wel een heel klein beetje te voelen alsof er een eind in zicht komt. Al moeten er nog heel wat kruisjes gezet worden voor het zover is. Deze bladzijde is redelijk saai van inhoud, en stiekem hoop ik dat dat ook betekent dat er iets minder kleurwisselingen zijn, zodat het borduren wat sneller gaat.

De laatste pagina zal wat minder snel gaan, want daar komt het laatste frettensnoetje te voorschijn straks...

Het totaalplaatje nu:

5 opmerkingen:

 1. Dat is een flinke klus en met al die tinten die zo op elkaar lijken zal het inderdaad niet hard gaan, maar je hebt eer van je werk. Heb je met deze kleuren ook geen daglicht nodig om het te kunnen zien? Handig om alles zo in een mandje bij elkaar te hebben dan grijp je niet mis.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee hoor, daglicht heb ik niet nodig, gewoon doen wat er staat ;-) (En af en toe bij daglicht bekijken wat ik nou eigenlijk geborduurd heb)

   Verwijderen
 2. Hij wordt prachtig, aan het aantal kleuren en de grote zou het maar zo een HAED patroon kunnen zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. waw, je bent al een heel stuk verder. prachtig

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wow, dat vergt doorzettingsvermogen! Succes (of moet ik zeggen 'sterkte'? Maar het zal een prachtig stuk worden als het klaar is.
  Groetjes, Jannie

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!