dinsdag 1 maart 2016

Dinsdag Poppendag


Vorige week moesten we even op zolder zijn, nou ja zolder, het is maar een vliering, waar alleen dl rechtop kan lopen. Toch maar eens kijken of er nog speelgoed van mij daar ligt, waar dl misschien wat aan heeft. Daar kwam ik ook dit popje tegen, geen idee meer wat ze origineel voor kleertjes aan had, maar dit deed ik dus als kind, poppen aankleden met lapjes. Hier een stukje witte voering, met gaatjes erin voor de armen, en een kantje om de taille (en een elastiekje als armband).


Deze kwam ik ook nog tegen, geen idee ook hoe ik eraan kwam en of ze dit toen al aanhad, of dat er iets anders is geweest voor deze dame. Mijn oma woonde bij ons, en de tantes die daar op bezoek kwamen (tantes van mijn vader dus) namen soms iets voor ons mee, en ik vermoed dat in elk geval het gehaakte jurkje zo bij mij is gekomen, maar misschien wel met popje en al.


En dan vond ik deze lappenpop ook nog. Van haar weet ik nog wel dat ik haar had, en welke kleren ze aan hoort te hebben. Misschien vind ik die ook nog wel op zolder. De pop zelf heeft hier en daar wel een gaatje trouwens, ze is er eigenlijk niet heel best aan toe. Maar ik kon haar nog niet weggooien, eerst proberen of ik haar nog eens met haar originele jurkje op de foto kan krijgen.

Nou, voor een poppenhater heb ik toch meer poppen dan ik dacht, ha ha.

Kijken wat er voor nieuws is bij de andere poppendames, het lijstje is al weer langer, en mocht ik je vergeten zijn, geef maar een seintje, dan voeg ik je toe.

Es,
Jannie,
Juffrouw Ooievaar,
Mariam.
- Petra
Poppie-Mie
Ria en
Rita

oeps, ik had even een verkeerde datum aangeklikt bij het programmeren, wel gewijzigd, maar hij bleef toch in beeld staan. Dat was niet de bedoeling, sorry!

3 opmerkingen:

 1. Toch leuk dat je je oude poppen weer terug vond. En zo leuk dat je die kleertjes zelf maakte :-)
  Had ik ook deze week met de verkeerde datum in de blog. Je moet het dan even terugzetten in concept, daarna is het goed.
  En ik zie je blog pas vandaag.
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier zal dochterlief je nog wel dankbaar voor zijn als ze eenmaal weer opgeknapt zijn en nieuwe kleertjes aanhebben. Zo'n poppenhater was je blijkbaar toch niet ;-)
  Grtjes, rita;

  BeantwoordenVerwijderen
 3. leuk deze popjes van vroeger dat is toch wel erg leuk om die weer opnieuw aan te kleden.

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!