dinsdag 29 maart 2016

Vlinderkind


Vorige week kondigde ik al aan dat een popje had gemaakt, en dat is deze. Het ontwerp was van Atelier de Kleine Trol en speciaal gemaakt voor de kind-slachtoffers van de tsunami van 2e Kerstdag 2004. De opbrengst van het patroon is daar dus heen gegaan. Ik heb toen wel de kleertjes uit vilt geknipt, het onderhoofdje gemaakt, en daar bleef het bij steken.


Omdat dit popje voor een groot deel van huidtricot gemaakt wordt, had ik er toen niet veel zin in. Maar nu geeft dat juist de kans om het popje te maken zonder pijpenragers. Daarvoor hoefde ik eigenlijk alleen het lijfje aan te passen.


Dl was al blij met alleen het hoofdje, dat moest zelfs mee naar bed (en ze neemt maar zelden iets mee naar bed).


Nou goed, weer een die eindelijk van mijn lijstje kan! Het lukt op het moment redelijk om nieuwe creaties af te wisselen met iets uit de voorraad afmaken.


En nu kijken of er bij de andere poppendames ook poppennieuws is:

Es,
Jannie,
Juffrouw Ooievaar,
Mariam,
Nienke,
Petra,
Ria en
Rita

4 opmerkingen:

 1. Prachtig, dit vlinderkindje!
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je kindje is prachtig geworden en veilig om mee te spelen, dat is helemaal een voordeel met een poppenmoedertje in huis.
  Succes voor alle deelnemers aan de lijst, ik hoop dat er mooie creaties voorbij komen. Ik ga zeker even buurten op een later tijdstip.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een prachtig vlinderkind is dit geworden!!! Dit lijkt me ontzettend moeilijk om te maken, durf er zelf niet aan te beginnen, dan kies ik liever voor breien nog altijd. Maar deze steelt vandaag zeker de show op poppendag!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind het een prachtig popje met een hele lieve zachte uitstraling... Je dochter heeft echt iets met popjes hè...
  Mooie details overigens!

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!