zondag 20 maart 2016

Bos-doe-boek


In 2013 maakte ik twee bladzijden voor een doeboek, toen een handwerkvriendin zwanger was. Super leuk vond ik dat toen. En ik vatte toen het plan om om zo'n heel boek nog eens te maken, voor als er kindjes op bezoek kwamen. Geen idee dat er nu een kindje hier rond zou lopen. Al te meer reden om er voor mezelf toch ook eens een te maken.  De tekening van de boom had ik nog bewaard, hier zie je de eerste versie (KLIK).


Mijn zusje was op zoek naar een nieuw project, en zo kwamen we te spreken over doe-boeken (quiet books in het Engels), en we werden allebei enthousiast. En toen kwam uit haar voorraad ook nog dit geweldige stofje - toen was ik verkocht.


Thuis zocht ik in mijn handwerkspullen naar stofjes, vilt, bandjes, kantjes, frivolité van allerlei dingetjes die leuk erbij zouden passen.


Eh... dat past dus niet in het mandje allemaal. Dus intussen zit het ergens anders in. En zit in het mandje alleen het deel waar ik mee bezig ben, met wat garens, ministukjes stof, speldenkussen, schaar ed.


Uit de voorraad kwam ook nog deze paneeltjes stof - te leuk om niks mee te doen. Op Pinterest zag ik dat veel van die doe-boeken in een tasje zitten, en dit stofje, samen met de groene ruitjesstof is perfect om dat tasje te maken.


Ahem... dus ik kan voorlopig weer vooruit met een leuk uitdagend project...

3 opmerkingen:

 1. Heel leuk, misschien ook voor mij iets om voor mijn nog ongeboren kleindochtertje te maken.
  Ik zal maar eens gaan kijken wat ik nog aan lapjes heb.
  Groetjes Gea
  PS de eerste sokjes zijn af!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ontzettend leuk, Corina.. En natuurlijk helemaal in jouw kleurtjes! Dit is echt iets voor jou. Je kunt wel themaboeken van stof gaan maken. Heel gaaf die boom!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jij kunt je voorlopig helemaal uitleven in deze mooie bladzijden, wat een feest om aan te werken zal dit zijn en wat zal er veel mee gespeeld worden!

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!