woensdag 2 maart 2016

Framed Flowers af!


Zo, hij is nu dan toch echt klaar! De Framed Flowers (oftewel bloemen in lijstjes), de basis was een BOM (block of the month) van Gingini. Kijk maar eens hoe haar versie met retro-stofjes eruit ziet. Grappig dat mijn versie zo heel anders is geworden. Ik vond het zo leuk dat elke maand een mini-quiltje opleverde, en dit wilde ik graag zichtbaar houden in het eindresultaat. Vandaar mijn keuze om er frivolitérandjes tussen te zetten.


De randjes zijn een afgeleide van het patroon 'Ingeborg' uit het boekje op de foto. Eigenlijk gewoon boogjes van steeds 2 knopen en dan een picotje. Bij de licht gekleurde kantjes heb ik het eerste picot verbonden met de op een na laatste van de vorige boog. Bij de donkere kantjes met de laatste. Die kantjes zijn ietsje breder, en hebben een picotje meer op de bogen, zodat ik bij die versie bij elk boogje 2 picotjes kon vastnaaien aan het quiltblok, dat leek me veiliger, want aan deze kantjes komt wel gewicht te hangen.


Op de kruispuntjes heb ik met een dubbele draad in twee tinten bruin (die samen de juiste kleur vormen) het motiefje 'Ingelheim' gemaakt uit het boek Occhi-Patchwork und mehr van Adelheid Dangela.


Nog een label gemaakt voor op de achterkant. Alle steekjes van dit project zijn met de hand gezet. Ik begon ermee in januari 2014 toen het eerst blok van de BOM uitkwam. Nu moet ik alleen nog een soort van lussen naaien op de achterkant, waar een stok door kan, zodat hij opgehangen kan worden.


Ook de achterkant mag er wezen, al zeg ik het zelf. Blij dat er eindelijk weer een wat groter project af is. Gek genoeg is dit mijn eerste 'echte' quilt die af is... En ik ben best blij met het eindresultaat. Zozeer dat hij een plekje in de woonkamer gaat krijgen.

5 opmerkingen:

 1. Ik vind 'm prachtig! De randjes doen het ook erg goed. De ruimte tussen de 'bloemblokken' laat ze beter uitkomen dan zonder die ruimte.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. En terecht dat hij een plekje in de kamer krijgt! Zo'n mooie quilt mag je niet wegstoppen, hij is gewoon prachtig en je hebt hem speciaal gemaakt met de combinatie met je frivolité, echt mooi!!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat is hij mooi geworden en alle steekjes met de hand gedaan. Met recht een prachtig "handwerk" dat een ereplekje verdient.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat is het mooi en speciaal geworden met de frivolitérandjes ertussen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een erg mooie quilt gewordenmet de bloemen.

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!