vrijdag 16 augustus 2013

Metamorfoses


Zo zag mijn handwerkhoekje in de kamer er tot voor kort nog uit. Al langere tijd baalden we van hoe onze meubels vergeeld zijn (tja, eiken hè, ook al zeggen ze dat ze behandeld zijn en niet verkleuren - geloof er maar niks van!). Intussen zijn ze ook al 10 jaar oud tenslotte, maar wel van een goede kwaliteit, eigenlijk jammer om alles weg te toen en te vervangen voor iets wat we nu wel even mooier vinden, maar wat vast minder duurzaam is. Dan zit er maar 1 ding op...


'm uit elkaar halen en schilderen... pfff... ik heb toch best wat schilderervaring, maar het viel me niet bepaald mee. Tja, het schilderen leerde ik ooit met de terpentine-oplosbare verf, en nu wordt watergedragen verf aangeraden voor houtwerk en lichte kleuren. Maar het grappige is, als het eenmaal staat, zie je veel minder van alle slordigheidjes die er zeker aan zitten. En daarom waren we ook begonnen met het kleinste kastje. Nu ziet mijn hoekje er zo uit:


Gelijk ook alles weer schoon en opgeruimd, dat is dan nog een extra voordeel van deze actie.

Maar dat is niet de enige metamorfose, we hebben het al die tijd nog gedaan met de plastic kuipstoeltjes en een plastic inklapbare tuintafel, waarvan het blad al zo lelijk was geworden, dat ik er vorig jaar zo'n plastic kleed op kocht, waar nu al weer een scheur in zit...


Maar sinds deze week hebben we eindelijk een acceptabele set gevonden, die gelijk een heel stukje volwassener oogt.


Tja, dat zijn zo van die dingetjes waar ik blij van word - ik ga dus zo weer lekker buiten zitten borduren!

8 opmerkingen:

  1. Ja en of eiken ook verkleurd! Hier hetzelfde liedje hoor...
    Maar wat is dat kastje leuk geworden!
    Ga je nog meer eiken meubels verven?
    Ik ben ook nog van de terpetine verfsoorten, maar binnenkort ga ik de Annie Sloan verf proberen op een ladenkastje. En als dat bevalt, dan wordt de eiken kast beneden ook onder handen genomen.
    Wat zul je ook genieten van je nieuwe tuinset, hij is prachtig!
    Ik zie je al zitten met je lapjes..., een heerlijk buitenplekje!

    groetjes, Elizabeth

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een leuke opknappers, Corina.
    Niks buitensporigs, maar toch iets waar je iedere keer weer van geniet als je er naar kijkt. Je kastje is een plaatje. Wat een heel andere uitstraling dan het eiken, hè?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Knap opgepimpt dat kastje en je hoekje meteen opgeruimd, geweldig! En bovendien een nieuwe tuinset, jij kan echt wel driedubbel genieten nu!
    Grtjes, rita.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Je kastje is enig geworden, wat een verschil, het is een heuse Recyklast geworden ;)
    Jullie tuinset is prachtig, wat kun je genieten van zo'n aankoop als je zolang zuinig bent geweest op het voorgaande setje, heel volwassen ziet het er uit en ook heel mooi, veel zitplezier aan deze mooi tuintafel!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hoi Corina,

    Wat een mooie tuinset zeg! Staat erg mooi. En je (inmiddels) witte kastje vind ik ook heel leuk geworden. Het is even een klus, maar dan kan je er weer met plezier naar kijken!
    Gr Linda

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Het ziet er mooi en gezellig uit. En als je klaar bent met opknappen kun je genieten van de tuinset. Groetjes Gré

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Heerlijk weer je blogjes gelezen Corina.
    Goed idee van het schilderen, het ziet er weer als nieuw uit en volgens mij geeft het een meer tevreden gevoel dan dat je naar de winkel gaat. Maar soms kan dat niet anders ;-)) Mooi tuinset!!
    Je borduurwerken en quilts worden prachtig, leuk dat verschil in kleuren tussen zussen. Dat zie ik ook tussen me zus en mezelf.
    Fijn weekend,groetjes en tot ziens Hetti

    BeantwoordenVerwijderen
  8. That's a beautiful patio table set. We really need to get one, but it will be next spring before that happens. Your white kitty is GORGEOUS! (and nice work on upcycling the nightstand - it has nice decor lines in it that were definitely worth revitalizing)

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!