maandag 12 augustus 2013

Magic


De vorige update zag er nog zo uit, nu heb ik lekker vakantie, dus tijd om hier aan verder te gaan. Stiekem hoop ik de top klaar te krijgen in deze vakantie, het liefst ook nog gedubbeld, zodat ie naast de bank kan, en ik de komende herfst/winter kan gebruiken om 'm door de quilten. Maar of dat gaat lukken???


Hij lijkt wat scheef op de foto, maar in het echt valt het reuze mee, mijn allereerste 'folded flower', gevouwen bloem dus. Hoe je dat doet, dat vind je HIER. Ik vond het wel een leuk prutswerkje.


En ik wilde heel graag een 'sashiko' blokje in mijn quilt, en daarvoor raakte ik geïnspireerd door een plaatje van Pinterest. Pas toen ik het aan het natekenen ging realiseerde ik me dat dit het 'flower of life' (levensbloem) motief is, dat ik ook ooit onbewust koos als achtergrond voor mijn blog en waar ik pas ook iets anders mee gemaakt heb, (maar dat is nog niet af, en dan nog mag ik dat pas op 10 september laten zien).


En ik kwam nog een stofje tegen met katjes erop, waarvan er één katje zowaar de goede kleuren had, dus ik heb een cirkeltje uitgeknipt rond de kat en die op een lapje geappliqueerd (en nee, dat is niet mijn sterkste kant).


Verder heb ik me vooral bezig gehouden met het aan elkaar zetten van de losse blokken. Oef, wat een klus zeg. Daar gaat veel meer tijd in zitten dan je zou denken. Wat er op de naaimachine kan, doe ik ook met de machine, maar veel moet toch nog met de hand. De vorige keer had ik hier al een stuk aan elkaar zitten, maar nu zit het hele stuk aan elkaar, van de vlinder tot het herfstblok en alles wat daar rechts van zit.


Ook heb ik de volgorde veranderd, en nu is dit de hoek links onder. Om alle blokken komt straks nog een rand, die licht van kleur is, maar niet wit. En uiteindelijk wordt alles afgewerkt met een donkere bies. Maar zover zijn we nog lang niet. Het lichte blok wat je hier zit wordt trouwens een quilt patroon, dus daar is nu alleen nog maar een tekening te zien.


Zo ziet het er nu uit in totaal. Zoals je ziet zijn er slechts een paar lege plekjes nog. Ik kan er dus nog een paar kleine quiltblokjes bij verzinnen, maar misschien worden het wel stukjes crazy quilt of eenvoudige blokjes... we gaan het zien!

7 opmerkingen:

 1. De top van je magic quilt is ongelooflijk mooi, speciaal, maar heel creatief gemaakt!
  Je hebt echt al heel hard gewerkt!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat wordt dit mooi! En wat knap,dat je dat allemaal zelf bedenkt.
  Succes met het afmaken en een gezellige vakantie.
  groetjes,Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een uniek stuk handwerk, Corina. Er is zoveel op vertegenwoordigd... schitterend.
  Succes met de laatste loodjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een hele bijzondere quilt met prachtige blokken. Die lange bloem vind ik wel heel erg mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. This is going to be awesome!!! I love the mix of piecing, applique, embroidery, fabric origami. . . truly delightful.

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!