woensdag 28 augustus 2013

WOW: update Magic


Intussen gaat het ook goed met de  Magic. Steeds meer blokken zitten nu aan elkaar. Sommige dingen kostten nog wel even wat hoofdbrekens. Neem nu deze...


Een gehaakt en een gebreid blok, hoe ga ik dat nu vastzetten aan de rest? Uiteindelijk heb ik ze allebei op een dunne katoenen stof genaaid.


Daarmee kon ik de blokken ook gelijk recht trekken. En natuurlijk lijkt het dan eerst of de stof gaat verfrommelen, maar bij het vastnaaien is het wel erg handig, en eenmaal vast gezet is de stof wel sterk genoeg om deze blokken in fatsoen te trekken (excuus voor de bibberige foto).


En er moesten natuurlijk wat gaatjes opgevuld. Hier en daar deed ik dat met aan elkaar genaaide blokjes, soms met strookjes, en soms was er ietsje meer nodig.


In onderstaand Tsjechisch tijdschrift kwam ik een malletje tegen voor een bekend quilt patroon, namelijk de 'dresden plate'. Een hele cirkel paste niet meer, maar ik kon het niet laten deze kwart te maken. En ik weet nog hoe ik foeterde bij het appliqueren van de vlinder, maar deze puntjes gingen me eigenlijk vrij gemakkelijk af. Oefening baart kunst zei mijn vader altijd, dat blijkt maar weer.


En zo zit er dan weer een stukje Magic dicht.


En dan weer het overzicht. De bovenste helft zit aan elkaar vast, op de vilten lap na. Linksonder en rechtsonder zitten ook al vast, ik heb al wel de strook gemaakt die er tussen moet, maar toen was het etenstijd...


(klik op het plaatje voor een grotere afbeelding) Zoals je misschien ziet heb ik toch nog wat blokken laten verwisselen van plaats, en moet er nog 1 laatste blokje gemaakt, aan de rechterkant onder het hartje. En nog wat stroken vastgezet natuurlijk. Maar goed, het begint erop te lijken dat de top z'n voltooiing nadert!


Ooit maakte ik 2 van deze frivolité fretjes (patroon van Martha Ess), die komen erop, het gehaakte bloemetje kreeg ik van een handwerkvriendin en de frivolitévlindertjes van een frivolitéster. Intussen ben ik zo brutaal geweest een paar lieve handwerkvriendinnen te vragen voor een kleine bijdrage en daar werd enthousiast op gereageerd, ik ben benieuwd!

Wil je zien wat anderen maken op deze woensdag, kijk dan op Esther's Blog!

6 opmerkingen:

 1. super he, vooral omdat het een eigen ontwerp is

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een uniek werkstuk, en zo mooi in al die bruintinten!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een prachtige quilt met al die verschillende technieken erin verwerkt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooie quilt wordt dit heel speciaal met al die technieken erin.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een werk zeg maar het wordt steeds mooier
  groetjes joke

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!