dinsdag 6 augustus 2013

WOW: bezig op woensdag


Het is bijna woensdag, dus het mag alvast... Tja, met die warme dagen verschuiven de prioriteiten, maar dit ging nog wel 's avonds op de bank. Ondanks mijn aarzeling, want wat moet ik toch met de zoveelste sjaal - ik draag eigenlijk zo weinig een sjaal... Even ermee spelen en ineens besloot ik er een bolero van te maken. Nu nog hopen dat het garen voldoende is voor mijn plan, maar het plan laat ook ruimte voor een combinatie. Dus wie weet hoe het uiteindelijk uit gaat zien. Maar ik verwacht een bolero vaker te dragen dan een sjaal.


Afgelopen zondag werd ik verblijd met dit borduurpakket. Een van mijn tantes had ooit het plan opgevat om 3 paddenstoelen te borduren uit dit boekje van Permin. Het was echter nog nooit verder gekomen dan een begin. De kleuren spraken me erg aan, en het begin zag er (ondanks de andere werkwijze dan ik gewend ben) goed uit, dus daar had ik wel zin in. Ik kon niet laten er gelijk aan te beginnen...


Voor de rest heb ik het eerste deel van het zussenborduurwerk af, mijn zusje heeft haar variant ook af, dus we moeten nu echt binnenkort iets afspreken zodat we ze samen kunnen fotograferen en kijken wat het volgende deel wordt. En verder ben ik met wat andere projectjes bezig, maar daar valt nog niet zoveel van te zien. En natuurlijk komt er zo af en toe nog een driehoekje bij aan de sjaal, maar dat wordt nu ook minder spannend om te laten zien. Er zit dus nog wel wat in het vat...

Wil je zien wat anderen maken op deze (gelukkig koelere) woensdag, kijk dan op Esther's Blog!

7 opmerkingen:

 1. Mooi breiwerk met die dropstitch! Ik ben benieuwd hoe je daar een bolero van gaat maken.
  Het borduurwerk komt me bekend voor: ik heb het boekje ook nog liggen om er ooit iets uit te gaan borduren...

  lieve groet,
  Betsy

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat wordt je breiwerk mooi en wat leuk de paddestoelen, dat boekje heb ik van mijn mam en ik weet dat ik er vroeger heel vaak in zat te kijken,

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Corina,
  Leuk dat je een bezoekje aan m'n blog hebt gebracht. Natuurlijk kom ik ook graag even bij jou 'buurten'. Ik heb al mooie creaties langs zien komen, nu eerst een kopje thee zetten en dan ga ik uitgebreid de tijd nemen om te kijken en te lezen.
  Groetjes weer
  Marjan

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk borduurwerk. Beetje herfstig al, maar dat is helemaal niet erg, het werkt verkoelend. Mooie kleur en patroon voor je sjaal, sorry, ik bedoel bolero.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat ben jij toch een bezige bij, zoveel verschillende projecten (of eigenlijk meer technieken) tegelijk. Ook ik vraag me iedere keer weer af waarom ik aan de zoveelste sjaal/omslagdoek begin. Ik draag ze wel en ik heb er inmiddels al best wel veel, maar ja ... iedere keer is er toch weer één waarvan ik denk: zo één heb ik er nog niet, of: dat is een leuk patroon of aparte steek, die wil ik écht graag maken.
  Meestal brei/haak ik 's zomers ook niet zo veel, maar dit jaar wel, misschien komt dat door de prettige wol of juist dat geweldige patroon waar ik weer voor gezwicht ben.
  Je borduurwerk is ook leuk, die herfstkleuren hè, die blijven mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een apart patroontje voor je sjaal, pardon bolero.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Beautiful knitting whatever it turns out to be! Cheers

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!