maandag 17 juni 2013

Moestuin Maandag


Op mijn inspectieronde door de tuin, word ik altijd vergezeld door onze drie viervoetertjes. Vrijdag plukte ik een half 5 liter emmertje vol aardbeien, en nu zitten er al weer rijpe aan. Die van vrijdag heb ik gestoofd met agavesiroop voor in de yoghurt.


Het is nu ook weer de tijd van 'thee' vers uit de tuin, hier de citroenmelisse en citroentijm, elders een bak vol marokkaanse munt.


Er zijn hele stukken van mijn tuin waar ik nodig aan de slag moet, maar gelukkig zijn er elk jaar ook weer stukken waar het al veel beter gaat, en waar er genoeg planten staan om het onkruid geen ruimte te geven.


(ja ja, het terras heeft nog wel wat onkruid tussen de tegels...)


Hier de zachtroze bloemen van de zwarte vlier.


Goudsbloem... lekker in de sla, of zal ik weer een potje goudsbloemolie maken? Ik las laatst trouwens dat korenbloemen ook eetbaar zijn, en omdat ik die toch ook in de tuin heb, moest ik even proeven. Verrassend!

Verder viel het niet mee goede foto's te maken, ik loop ook hopeloos achter met het tuinwerk, maar ik heb een beetje 'gesteggeld' (in goed Betuws, betekent zoiets als vals gespeeld), en een courgetteplantje gekocht, net als wat preitjes en kooltjes. Ze zijn gepoot en lijken goed aan te slaan. Komende dagen wel in de gaten houden met water geven!

Moestuin Maandag is een initiatief van Helena, van het blog Hollandse Klei.

5 opmerkingen:

 1. Je hebt een prachtige tuin. De goudsbloemen heb ik ook gezaaid pas ben benieuwd wanneer ze uitkomen. Ze schijnen ook goed te zijn tegen mieren.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk, je trouwe 4voeters. Het lijkt wel of jouw tuin veel verder is dan de mijne. Ligt hij heel beschut?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Your mint looks gorgeous! Mine didn't make it through the winter for the first time in many years so I have three llonely plants in the ground now.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. In de tuin is het nu geen bij houden aan, het is allemaal zo groot en wild dit jaar, we kunnen wel blijven snoeien om het in bedwang te houden............liefs.Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuk initiatief! Je tuin of het deel dat je laat zien ziet er heerlijk uit, mooi fris groen! Geniet van je komende Moestuin Maandagen, ik kom gezellig kijken hoe het je vergaat.

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!