vrijdag 13 juli 2012

Tussen de buien door


Tussen de buien door toch weer een half uurtje onkruid getrokken en dan een snel rondje met de camera. Met dat gekke licht van een zon die al wat lager staat en waar steeds weer wolken half voor schuiven lijkt de tuin wel heel groot en sprookjesachtig (en alles wat er niet hoort zie je zo niet...)


Langs dat rozenpilaartje groeien de schönemannen, een soort van kruising tussen bramen en frambozen. Erg lekker, en dit jaar doen ze het erg goed. Vorig jaar waren ze bevroren, en op advies van mijn vader heb ik ze dit jaar pas in april opgebonden, plat liggend hebben ze de winter dit keer prima overleefd.


De stokrozen doen het geweldig. En ook van de donkerrode rozen (Rosa Paul's Scarlet) hebben we dit seizoen extra lang plezier.


En de Japanse wijnbes - daar kan ik deze week ook weer voor het eerst van snoepen. Heerlijk!


En nee, ik heb niet alleen rood in de tuin, ook blauw. Blauw zul je binnen niet zo snel vinden, maar buiten wel. Ik vind voor een border wel leuk om blauw en paarsblauw te combineren met rood. Dus daar werk ik steeds meer naar toe.


En deze border, bij het terras blijft in zachte pasteltinten, wit, roze, paars...


En ja, dan ziet de lucht er weer zo uit, en moeten we weer snel naar binnen sprinten:

3 opmerkingen:

 1. Hoi Corina,

  ....Mmmmm...jij kan dit seizoen weer oogsten,wat veel Japanse wijnbes!!!

  Ik mag dat wel hoor, 'n tuintje waar alles lekker zijn gangetje kan en mag gaan....kruid en onkruid, vaker is dat laatste het mooiste in haar bloei.

  Enne.....die vogel in lantaarnpaal....zag de bui ook al hangen;-)

  Fijn weekeind en lieve groeten!
  Ger

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ziet er erg gezellig uit, buiten in je tuin!
  Fijn weekend

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat ziet je tuin er weer gezellig en mooi uit. Het blad aan jouw stokroos ziet er mooier uit dan die bij mij in de tuin :-))

  groetjessss

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!