woensdag 11 juli 2012

Oorbellen en hangers


Deze had ik ook al een heel tijdje op stapel staan, een setje oorbellen (ja klopt, de oorhaakjes moeten er nog aan, maar die had ik op, nieuwe zijn besteld intussen). Het patroon is van Marilee Rockley en heet Ruffled Orbit - je kunt het patroon HIER vinden. Gemaakt met Lizbeth 20 zijn ze lekker lang.


Mijn zusje maakte deze oorbellen, naar een patroon van Iris Niebach uit haar geweldige sieradenboek Just for Fun. Als garen gebruikte Willeke Flora 20

Uit hetzelfde boek koos ik een oorbel, maar dan als hangertje om een paar spoeltjes leeg te maken.


Lizbeth 20 garen, en wie het patroon kent, ziet dat het niet klopt. Ik zat niet erg op te letten, dus maakte wat foutjes, die ik ook weer recht wist te breien. (Goed voor m'n zelfvertrouwen - ik kan heus wel zelf frivolité ontwerpen!) Met het laatste restje paars op de spoel en een restje rood maakte ik een nieuwe versie van hetzelfde patroon, nu zonder foutjes:


Nou, productief zijn we geweest het weekend hè? En wat was het gezellig én leuk om te maken allemaal. Hier nog een totaalplaatje:


Intussen hebben jullie alles in detail gezien, op het oranje oefenkleedje na, dat mijn zusje ook nog maakte. Daar was ze thuis al mee begonnen en dat maakte ze ook nog af.

5 opmerkingen:

 1. Wat heb je weer leuke dingen gemaakt.
  Groetjes Ria

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat creatief... zulke oorbellen zie je tenminste niet vaak.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind ze allemaal prachtig!!!
  Fijne avond

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Corina,
  'k Heb eerst je creatie's weer eens goed bekeken, schitterend, wat maak je toch prachtige kunstwerkjes.
  En dat ook samen met je zus, gezellig hoor.
  Groetjes Rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Vad duktig du är! Jag uppskattar de människorna som kan så många olika handarbete....jag själv aldrig gjort frivolite. Den gröna örhängen är min favorit!Men den lilla hängen är underbart!

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!