dinsdag 17 juli 2012

Paperpiecen


Niet voor iedereen spreekt het voor zich dat je weet hoe ik die paperpiecing blokken maak. Vertaal je het letterlijk, dan kom je natuurlijk op stukjes papier uit. Bij mijn eerste kennismaking met deze techniek werd ons gelijk geleerd om luierinlegdoekjes te gebruiken. Papier zou je weg moeten scheuren, deze inlegdoekjes kun je laten zitten, hoewel niet iedereen het daarmee eens schijnt. Dit wordt toch een quilt voor de sier en geen gebruiksvoorwerp, dus hier durf ik het wel zo te doen.

Ik ben bezig met maand 8 van de Hobbit-quilt, en hier zie je hoe ik te werk ga. Het patroon trek ik met pen over op de luierinleg (bestel ik bij KaatjeKatoen), en later naai ik aan de kant waar de penlijntjes zitten. Hetzelfde patroon teken ik over op gewoon papier, of kopieer het patroon een keertje extra om de stukjes stof op maat te knippen. Ik leg het papier dan (met de letter en het nummer van de plaats waar hij moet komen) met de goede kant naar boven op de achterkant van de stof. Omdat ik de luierinlegdoekjes andersom draai, doe ik dat ook met de stof, dan kom ik altijd goed uit.


Het lastigst vind ik om de losse onderdelen netjes aan elkaar te krijgen, dus met die klus wacht ik niet tot het laatst, gelijk als ik twee stukjes af heb die aan elkaar moeten komen, maak ik die vast. En dan ziet het er aan de achterkant dus zo uit. Het kan vast anders, misschien nog wel beter ook, maar deze methode bevalt mij erg goed en dus blijf ik het lekker zo doen!


En Filos... die presteert het om een afgesneden vla-pak uit te lebberen, hij vergeet alleen dat het ook op z'n kop zit en niet alleen aan z'n tongetje...
Tja, dat wordt een uitgebreide wasbeurt dan hè...3 opmerkingen:

 1. Tjonge, wat een werk! Maar het wordt een prachtige quilt. De poes kleurt er overigens ook prachtig bij :)
  Mooie foto's!

  lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Kijk, das netjes en duidelijk uitgelegd zeg.
  Reuze bedankt Corina.,
  Ik maak er wel een gebruikers quilt van, dus zal hij misschien wat vaker gewassen moeten worden.
  Ik houd je tutorial bij de hand, dank je wel.
  Liefs Chrissie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind het altijd erg leuk als iemand haar werkwijze laat zien. Je paper piece berenpoot ziet er prachtig uit.
  Wat een pracht kat heb je daar!

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!