zaterdag 27 maart 2010

Kleine kleedjes


Traditioneel worden er veel kleedjes gemaakt van frivolité, en soms is dat best heel leuk om te doen. Wel stap ik meestal af van het traditionele wit/ecru, hoewel ik er wel een heb gemaakt. Gewoonlijk kies ik voor kleurtjes. Het bovenstaande kleedjes is een patroon uit de Anna in blauwtinten. Vooral de laatste rand was ingewikkeld, omdat je met twee spoeltjes (met bruin en groen garen) tegelijk moest knopen, die zaten met een elastiekje aan elkaar, steeds weer losmaken als ik bij een ringetje kwam. Ik ben er wel even zoet mee geweest, maar deze hoort nog steeds bij de mooiste, al zeg ik het zelf.


Dit patroontje komt ergens van internet, maar het is te lang geleden om nog te weten waar precies. Deze was erg leuk om te maken, een klein simpel middenmotief en dan slechts 1 rand eromheen. Het gebruikte garen komt uit Irak/Iran, maar ik was niet erg te spreken over de kwaliteit, vooral de donkere kleur leek al valer te worden voor ik klaar was met knopen...


Ik weet niet meer waar dit patroontje vandaan komt, het garen is DMC Cebelia. Ik vind de kleuren nu niet meer zó, maar dat is wel een hele goede kwaliteit garen voor frivolité!

5 opmerkingen:

 1. Prachtig, wat vind ik dit toch mooi, zo fijntjes ook. Wat een werk moet het zijn om ze te maken maar het resultaat is erg mooi!
  Fijn weekend!
  Groetjes Corina

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooi, fijn werk, Corina! ♥ Barbara

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtig!
  En helemaal in een kleurtje is het geweldig!!
  Stap maar lekker af van dat traditionele wit/ecru, de blauwe en de roze variatie vind ik heel mooi!

  Groetjes
  Maria

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtig zijn ze!! Zo leuk dat je frivolité maakt!!

  groetjes, Gera

  BeantwoordenVerwijderen
 5. I love the way you mix the colours together, especially the top design with the brown border.

  All your tatting are beautiful.

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!