donderdag 3 maart 2022

Motala Motormuseum

 


Musea die jaarrond open zijn, moet je hier in Zweden soms met een lampje zoeken. Maar het Motala Motormuseum is er een van. Waarschijnlijk omdat er in hetzelfde pand ook een hotel en souvenirshop gevestigd is en er daarmee geen extra personeel geregeld hoeft te worden. 


De oudste vrachtwagen van Zweden staat onder andere in de collectie. En met een automonteur als echtgenoot kom je nog wel eens in diverse automuseums, maar ik moet zeggen dat dit wel een van de leukste was. Vooral ook vanwege de aankleding. Veel etalagepoppen en andere voorwerpen maken het tijdsplaatje rond een auto compleet. Ze werken ook veel met geluid, zachtjes zodat het niet stoort maar toch net even leuker is. Bijvoorbeeld in deze werkplaatsopstelling hoorde je de monteurs overleggen en geluid van gereedschap (metaal).


De fietsenmaker.



Er was ook een behoorlijke collectie radio's (en alles wat daarmee te maken heeft) en televisies.




Telefoonverbinding en televisie reparateur.



Collectie kettingzagen (heten hier motorzagen).








Een hoekje voor de kinderen om te spelen.



Met spiegels tegen de achterwand lijkt het veel groter dan het is.




De Rolls Royce waar de koning in reed bij de opening van de tolbrug in Motala. Plus een aantal auto's die van Zweedse beroemdheden zijn geweest.






Zo, Burseryd staat er ook bij nu.


Tot zover deze selectie van foto's uit het museum. Zeer de moeite waard, en ruime openingstijden wat hier in Zweden wel echt uitzonderlijk is. Alle andere museums en het aquarium waren helaas nog dicht voor het seizoen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!