maandag 28 februari 2022

Fotoblogje februari

 
Eens even kijken, wat heb ik gefotografeerd sinds het vorige fotoblogje van begin deze maand... amaryllissen ja! Deze heb ik over gehouden van vorig jaar, van een lieve vriendin gekregen als kerstcadeautje. En begin december kwamen er nog twee bollen uit Nederland, deze bloeide een paar weken terug. De andere bloeit intussen ook, foto's kom ik zo meteen wel tegen.

Heel langzaam komt de natuur tot leven, en daarmee ook de tuin. De bieslook begint al weer te groeien, de wintertijm heeft de winter overleefd, dus daar eten we ook al weer van. Lekker weer verse kruiden in het eten!


Februari hoort hier eigenlijk nog een wintermaand te zijn, maar het was vooral kwakkelen, veel regen, maar soms ging die dan ineens over in sneeuw, dan weer nachtvorst, dan weer dooi...



Gelukkig ook steeds meer dagen met zon. De sneeuwklokjes daar hebben we hier altijd heel lang plezier van. Ze werden eind januari zichtbaar onder de sneeuw, deze foto is van 10 februari, en nu bloeien ze volop.


Bevroren druppels als diamantjes aan de takken.


We raakten een keer verzeild in Skåne (zuidelijkste provincie van Zweden)...





Met al die regen staat het water in de beek achter het huis behoorlijk hoog, het lijkt wel of we aan een meer wonen nu.



Het wordt lastig om de brugjes over te komen, het pad staat bijna onder water.



Na de 'sportvakantie' bleek het laatste deel van het pad inderdaad onder water verdwenen, gelukkig hadden we laarzen aan onderweg naar school. Yep, ze spelen hier altijd buiten twee keer, ongeacht het weer, dus laarzen worden hier wel gebruikt ja.


Toch maar de andere kant om lopen nu dan naar school...


Soms is het weer even groen...

... en dan weer wit.







Paardrijlessen voor dochter gaan gewoon door, hier op haar favoriet.


Donderdagavond ging de regen weer over in sneeuw...



Toch zijn er tekenen van voorjaar te vinden...




We zijn dit weekend een weekendje weg geweest, dat was wel even heel fijn na alle corona ellende. Die foto's komen in een paar nieuwe blogjes.


En nog de beloofde amaryllis, met maar liefst 5 bloemen!

1 opmerking:

  1. Die bovenste amaryllis is apart. Ik heb nog nooit zo'n sprieterige gezien, vind 'm mooi. Hier ook meerdere soorten en kleuren in huis

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!