maandag 6 september 2021

Onesiegurumi

Het nieuwe boek van A la Sascha is uit! Sascha Blase - van Wagtendonk heeft weer een prachtig boek uitgebracht, deze keer over het haken van beestjes (amigurumi) maar dan zonder naaien. Een super concept voor wie het haken leuk vindt, maar een hekel heeft aan het in elkaar zetten. En hoewel ik daar persoonlijk niet zo'n last van heb, vond ik deze beestjes toch wel heel erg leuk om te maken.

Sommige hebben jullie misschien al eerder voorbij zien komen, omdat ze eerder verschenen als los patroon via Ravelry, in de link vind je ze allemaal en ze zijn er in het Nederlands en Engels. Over de pinguïn en het eendje schreef ik al eerder (HIER). Het boek is in het Nederlands.

Ze lijken verschillend van formaat, maar dat komt omdat ik verschillende materialen heb gebruikt en daarmee ook verschillende maten haaknaalden. Het kleine katje is van sokkenwol en 2,0 mm naald, het eendje, konijntje en de pinguïn zijn met 8/4 katoen en ook naald 2,0 mm. Het schaapje is met een dikkere recycle katoen en ook een dikkere haaknaald (vergeten welke, 2,5 of 2 zal het wel geweest zijn), en het hondje met acryl garen en daarna met zo'n kattenborstel opgekamd zodat hij wat hariger werd, naald zal 3 geweest zijn.  Ze worden gehaakt door eerst de losse onderdelen (pootjes, oren, staartjes enz) te haken, en dan als je  het hoofd en lijf haakt gelijk alle delen mee vast te haken. Super handig! Ben je bij het kontje, dan is je hele beestje ook gelijk af.


In het boek staan verder nog een beertje, een panda, nijlpaard, vos, muis, olifant, kikker, walvis en luiaard. Het is dat ik nu druk ben met m'n eigen patroontjes maken, maar anders zou ik er zeker nog meer haken. 


5 opmerkingen:

 1. These are all so so cute 💜💙💚💙💜

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jij bent aardig in de weer geweest om al deze leukerds te maken!! Zelf haak ik niet graag, maar met haken kan je evenveel leuke dingen maken als met breien! En je eigen patroontjes maken, lees ik dat goed? Ben heel benieuwd!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuk stel heb je gehaakt, stuk voor stuk dotjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat zijn echt schatjes! Ik heb haar boeken van de lappenpoppen ook, dus wie weet...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het zijn dotjes en wat handig bedacht om de boel zo in elkaar te zetten.

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!