dinsdag 7 september 2021

Een jurk voor Rosie

 

Tja, als Sadie een nieuwe jurk krijgt, wil Rosie er natuurlijk ook een. Ook dit is een patroon van Elaine Philips, op ABC Knitting Patterns (ook al is-ie gehaakt ;-) ) maar om eerlijk te zijn, viel dit patroon me tegen. Het patroon vind je HIER, maar als je 'm gaat maken, lees dan ook de commentaren, daar staan nog wel wat wijzigingen in en sommige dingen heb ik zelf anders gedaan, omdat ik zag dat de beschrijving niet klopte met de foto. Ik wil het patroon niet afkraken, want ik weet hoeveel werk het is een patroon te schrijven en hoe makkelijk er foutjes in sluipen, maar persoonlijk had ik het fijn gevonden als later gevonden wijzigingen gewoon in het patroon opgenomen worden.

Ik haakte met 8/4 katoen en een 2,75 mm haaknaald deze keer, meestal kom ik goed uit met m'n 2 mm, maar of ik haak vaster intussen of het patroon is gewoon wat losser, dus nu moest ik een wat dikkere nemen om het passend te krijgen. Op de rug heb ik slechts 3 knoopjes in plaats van de voorgeschreven 11 (!), dat wilde ik dochterlief niet aandoen.


De mouwen had ik al iets langer gemaakt, maar hadden nog wel iets langer gekund, en er had nog een lint in gekund als ceintuur, maar Rosie lijkt er wel tevreden mee.

Voor wie nog meer poppen wil zien, volgt hier het Dinsdag Poppendag lijstje:

Ria en
Rita

4 opmerkingen:

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!