dinsdag 21 september 2021

Dinsdag poppendag

 

Vandaag is het weer Sadies beurt. Ze wilde graag een broek en een t-shirt. Dat valt te regelen! Het t-shirt knipte ik uit een oud jurkje van dochter, die te klein was maar die ik niet weg mocht gooien. Dat was toen de enige manier om te kleine kleren uit haar kast te krijgen, wegleggen met de belofte dat ik er een keer iets van zou maken. Het patroon wat ik gebruikte is van Pixie Faire en gratis verkrijgbaar via de link. Super mooie patronen hebben ze daar en heel uitgebreid beschreven, met duidelijke tekeningen en foto's. (Mocht je ook graag kleren maken voor 46 cm poppen, meld je dan aan voor hun nieuwsbrief, elke vrijdag krijg je dan de link naar een patroon dat alleen op die vrijdag gratis te downloaden is.) Dit was het jurkje:

Na het t-shirt bleef er ook nog genoeg stof over om een rokje te maken. Dat is al klaar, maar ik heb wat kleertjes weggelegd om te kunnen geven met de decemberfeesten, dus dat laat ik nog even niet zien.

De broek ging perfect van een paar oude mouwen van dochters shirt (ook zo'n oude, te kleine, waar ik de print op de voorkant al eens gebruikte om een gymtasje leuk te maken). 

Hier een paar andere mouwen, waar ik dit ook deed, en hier kun je zien wat ik er dan uitknipte. De rest is simpel, aan elkaar naaien, tunneltje bovenaan voor elastiek en voilà, een perfecte poppenbroek!

Hier nog even het shirtje (nog niet gestreken), waarbij ik de onderkant van de rok gebruikt heb voor de onderkant van het shirt, scheelde weer een naad. De rest heb ik met de hand genaaid. Had nog even niet de rust om achter de naaimachine te kruipen, maar een naadje pikken op een verloren momentje, dat lukte wel.


Hier draagt Sadie het shirtje met de legging die ze bij zich had toen ze bij dochter kwam wonen. Voor meer poppendagnieuws:

Ria en
Rita

(Doe je ook mee, maar sta je niet in het lijstje, stuur dan een mailtje of een reactie op dit blog, dan voeg ik je toe!)


4 opmerkingen:

 1. Wat leuk om de kleertjes te maken uit oude kleding van dochterlief... Het is lang geleden dat ik poppenkleertjes naaide, maar nu ik dit weer zie... Dankjewel voor de link, daar ga ik even kijken!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die dame ziet er weer goed gekleed uit. Wat een goed idee om het van oude kleren van je dochter te maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Sadie lijkt wel een fotomodel, zo mooi gekleed.
  En wat kan jij dat goed, poppenkleertjes maken. Vroeger deed ik dat ook, lees zo'n 25 jaar geleden. Maar die zagen er niet uit, heb ze ook niet meer...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo knap hoe jij dat doet: alles hergebruiken en mooie nieuwe creaties regelen!

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!