woensdag 20 januari 2021

Nog steeds winter


Voor wie het zich afvroeg na de sneeuwbui in Nederland, ja, wij zitten nog steeds in de sneeuw. Vorige week maandag smolt er wel veel weg in de regen, maar daarna hadden we 's nachts -11 en overdag soms ook niet warmer dan -8. Lekker fris dus. 


Hier en daar werd geschaatst, maar het zal nog wel een paar winters duren voor we een beetje door hebben wanneer je waar kunt schaatsen. Hoewel ik de mijne jaren geleden al heb verkocht, kriebelt het wel...


Een laagje sneeuw lag er ook, keihard bevroren. Was best vervelend lopen naar school met dochter en terug met al die harde ijsranden.


Het water staat, zoals altijd in de winter, weer hoog in de beek achter het huis. Moet er nog wel eens om lachen dat we angstvallig aan de makelaar vroegen of de gemeente geen bouwplannen had op dat terrein aan de overkant van de beek. Nu snappen we wel waarom hij verbaasd keek. Veel te moerassig daar!

De resten van het sneeuwkasteel van dochter... en takken tegen de gladheid!


Voor deze week zijn weer hogere temperaturen voorspeld, dus maandag eerst nog maar even de slee gepakt. Er was een mooi vers laagje bij gevallen dus dat ging super.De beek achter het huis stroomt zo hard dat hij niet dichtvriest, maar waar takjes of wat dan ook het water raken, zit er wel ijs omheen gevroren. Wel een grappig gezicht hoe die ijstakjes dansen op de stroming.Maandagavond hadden we weer sneeuw.Het liep een stuk lekkerder met die sneeuw, dus eindelijk weer eens even gewandeld, nadat ik dochter om iets over achten op school had afgeleverd. (Hier zijn de basisscholen wel open, kinderen tussen 12-16 gaan maar een paar keer per week naar school, en boven de 16 blijven ze thuis en leren vanachter de computer.)


De hertjes en vossen waren heel druk geweest, overal vond ik herten- en vossensporen, in de hoofdstraat op meerdere plekken, bij de school, bij de fabriek, in de tuin...


Bijna elk dorp heeft ook een wandelpad die verlicht is.
Het meer Tyngeln bijna dichtgevroren.Zelfs hier waar het water zo krachtig stroomt (en stroom voor de fabriek levert) zijn ijsranden.


Terug in de tuinGisteren sneeuwde het ook weer, bijna 5 cm erbij, maar vanochtend ging de sneeuw over in regen. 


Zal wel een lekkere bende worden nu het zo hard dooit. En straks om 13 uur de paraplu mee met ophalen.


Na een paar warmere dagen zou het weer kouder worden met weer nieuwe kans op sneeuw. We wachten het maar af. Ik houd wel van een beetje winter, dat had je zeker al gemerkt aan de vele foto's. Oeps weer een veel te lange blogpost...

4 opmerkingen:

 1. Ja, je moet weer schaatsen kopen! En leren langlaufen of zo, denk ik.
  Mooie witte wereld op je foto's.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie foto's! Je moet haast wel van winter houden als je naar Zweden verhuist.
  De kasteelheer (of dame) geeft zich zo te zien niet snel gewonnen, haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nou ik miste je al op je blog, maar alles goed gemaakt met zo'n lang verhaal en heerlijk mooie foto's. Ohhhh wat ben ik jaloers op de sneeuwfoto's. Hou er zo van. Ha twijfelen over schaatsen, het lijkt mij heerlijk om weer te doen maar ja met al 3 knieoperaties neem ik het risico maar niet.
  Niet zo lang wachten hoor met volgend blogje.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb genoten van jouw lange winterse blog!

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!