dinsdag 1 september 2020

De koningskloof


Een ander avontuurtje in onze vakantie in Bohuslän, de tweede week van augustus was een bezoek aan de Koningskloof. We dachten eigenlijk dat die net ten zuiden van Fjällbacka lag, maar om er te komen moesten we de auto toch in het haventje van deze toeristische plaats neerzetten.


En dan een stukje lopen naar het begin van de kloof. Op zich leek het stadje, bekend van de serie de Fjällbacka murders, en woonplaats vroeger van de bekende Zweedse actrice Ingrid Bergman, best heel leuk, maar veel te druk en ook veel mensen die niet echt opletten met afstand houden en zo. Wel duidelijk waarom Västra Götaland nog oranje is, niet zozeer door Göteburg, maar vooral door deze badplaatsjes. Intussen is het seizoen over, de scholen begonnen en het weer een heel stuk frisser, dus nu zal het wel snel verbeteren.


Dus het stadje hebben we maar gelaten voor wat het is, we kwamen voor de kloof. En hoewel het eerste stukje daar ook best wel druk was, hadden we dit toch niet willen missen.


Erin komen was een aardige klauter, zonder echt een pad of zo, gewoon over de rotsblokken klauteren.


De kloof werd vernoemd naar het bezoek van een koning, maar voor dochter veel interessanter was dat hier de opnamen zijn gemaakt voor de film Ronja de Roversdochter, naar het bekende boek van Astrid Lindgren. Nog kort geleden hadden we de hele animatiefilm gezien.
Eenmaal de kloof door, bleek dat we nog trappen op omhoog konden en hoewel het best warm was, wilden we dat toch ook wel doen.Bovenop was genoeg ruimte en rust om lekker rond te struinen en te genieten van het uitzicht.
In de vikingtijd werden hier boven op ook signaalvuren aangelegd, en zijn er sporen van menselijke activiteit.Tijd om de zon uit te gaan en terug naar beneden te klauteren.


Dag kloof, via de andere kant zijn we terug gewandeld.
1 opmerking:

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!