woensdag 15 februari 2017

Hallandsöm


Afgelopen week kreeg ik tijdens de Handwerkbeurs een klein borduurpakketje bij de stand van Dita Blom (Blomsterstuga). Een geurzakje in Hallandsöm het borduurwerk uit de streek Halland (Zweden). Vorig jaar zijn we daar doorheen gekomen, en komende zomer hopen we er wat langer tijd door te brengen. Dat maakt voor mij dit cadeautje extra leuk.

Nu zat ik laatst met een slapende dochter op schoot, en lag dit pakketje onder handbereik, dus daarom ben ik er zo snel aan begonnen. Het patroon tekende ik na met een uitwasbare stift op de stof, ik vulde de bloemblaadjes in met flanelsteken en dan de lijntjes met kettingsteken. Deze combinatie zie je veel in Hallandsöm. Ik vond het eigenlijk verrassend snel en lekker werken, bijna jammer dat het af was. Ik heb het in 1 avond gemaakt, het enige wat ik de volgende ochtend nog 'moest' doen was de lavendel in het blauw-rood-witte stofje vouwen dat erbij hoorde en in het geborduurde zakje doen. Hij heeft een plekje gekregen in mijn hoekje met Scandinavisch geïnspireerde spulletjes.


2 opmerkingen:

  1. Wat leuk geworden Corina! En wat een passend cadeautje voor jou.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een leuk patroontje heb je gekregen en wat is het mooi geworden. Zondag heb ik op de handwerkbeurs nog met een vriendin van jou gepraat in de stand van Reina..... (met alle frivolité spulletjes). Ze gaf een demonstratie naaldfrivolité. Mijn vriendin frivoliteet (?) ook en jouw blog kwam zodoende ter sprake. Leuk hè? Groetjes, Nienke

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!