zondag 12 februari 2017

Scheepjes CAL 2017: Hygge


Begin januari zag ik op het blog Blij dat ik brei de aankondiging van de nieuwe CAL (Crochet A Long - een samen haak project) van Scheepjeswol en ik was gelijk verliefd. De naam is Hygge wat komt uit het Deens en zoveel betekent als gezelligheid. Maar eigenlijk is het meer dan dat, want het houdt ook verband met in een prettige omgeving zijn, dat je gelukkig bent, en dat alles gewoon ‘even goed’ is. De CAL is een ontwerp van Kirsten Ballering, van Haak maar raak. Het wordt een brede gehaakte shawl, versierd met borduurwerk in door Scandinavië geïnspireerde motieven. Dat sprak mij wel aan natuurlijk. Er zijn ook prachtige pakketten uitgekomen om deze shawl mee te haken, maar behalve dat ik graag net iets anders draag/maak dan een ander, vond ik van al die pakketten de basis te grijs. Ik houd al niet erg van grijs, en ik had gewoon zin in kleur! 


Dus zocht ik afgelopen week op de Handwerkbeurs een eigen combinatie bij elkaar... en geheel tegen mijn gewoonte in maakte ik een proeflapje. Het is me al vaker opgevallen dat ik met haken vaak garen tekort kom, en ik weet van mezelf dat ik vrij los haak. Ik heb het eerste proefje met haaknaald 4,5 gemaakt, en inderdaad werd die te groot. Dit proeflapje is gemaakt met 4, en nog ietsje te groot, maar ik ben bang dat nog kleiner een plank wordt. Voor deze kleinere versie had ik ook een stuk minder draad nodig, dus ik heb wel hoop dat ik het ga redden met het voorgeschreven aantal bollen. Nou ja, en anders zoeken we er nog eentje bij.

Komende woensdag verschijnt het eerste patroondeel op de website van ScheepjesWol. Ik ben er klaar voor en ik heb er zin in!


7 opmerkingen:

 1. Mooie proeflap heb je al gemaakt, er gaan veel blogsters meedoen denk ik, ik niet en je borduurwerk is weer flink opgeschoten!!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat goed dat je een andere kleur dan grijs hebt gekocht. Het wordt vast heel mooi. Ik ga je project volgen. Hartelijke groet, Mariam

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat mooi is je groen als basiskleur! Hoe vond je hetborduren? Ik moest daar wel even extra aandacht aan geven.
  Nu nog een paar dagen wachten en we mogen aan het echte werk beginnen :-)
  Groetjes weer

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wel even wennen ja, borduren op haakwerk, het zit allemaal net even wat minder recht boven elkaar dan bij gewoon borduurwerk.

   Verwijderen
 4. Beautiful work and lovely site with many attractive designs, look forward to seeing more😄💟😄

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wel goed dus, dat proeflapje :-)
  Leuk hoor, veel plezier bij dit project!
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Morgen is het dus zo ver! Ik vind het leuk om te volgen, maar ga niet mee doen.
  Je koos heerlijk voor je eigen tinten!
  Veel haakplezier gewenst...

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!