dinsdag 6 december 2016

Poppendag - mevrouw Kat


Dl reageerde elke keer op de reclame van Sylvanian Families en hoewel ik doorgaans niet zo gevoelig ben voor reclame, trok deze wel mijn aandacht. Het herinnerde mij aan een beertje dat ik vroeger had, en waar ik heel veel mee gespeeld heb. Ook nog in mijn 'barbie'-tijd. Voor dl vonden we een geschikt Sinterklaas-cadeautje, en ik kon het niet laten op zolder te speuren of het beertje er nog was.


En zo waar, daar was ze! Haar jurkje wat gehavend, haar vachtje wat smoezelig, maar ze was er nog! (Geen idee overigens of dit echte Sylvanian Families beestjes zijn, er schijnen ook Simba lookalikes geweest te zijn, dus dat kan ook best zo zijn.) Ooit had ze nog een babybeertje, en stiekem hoop ik dat ik die ook nog ergens vindt.

Ineens herinnerde ik me ook dat mijn zusje een licht gekleurd beertje met een blauw jurkje moest hebben. Desgevraagd kon zij zich dat beertje niet herinneren, maar ze was wel onlangs een setje katjes tegen gekomen. En die gaf ze natuurlijk gelijk mee voor haar enige nichtje. Meneer Kat zag er nog keurig uit, nou ja, wat smoezelig, en het elastiek in z'n broek niet zo best meer, maar mevrouw Kat had alleen een vestje aan. We konden ons geen van beiden herinneren of en zo ja wat voor rokje of verdere kleding ze gehad moest hebben.


Nu had ik een proeflapje gebreid voor een vest waar ik aan bezig ben, en waarbij ik twijfelde of ik de afwerking begreep. En ik haat eigenlijk het breien van proeflapjes, al dat werk (kostbare handwerktijd) voor niets... Hé, zou ik daar niet een rokje van kunnen maken? Er konden zelfs net twee rokjes uit, alleen ging de ene wat scheef onder de lockmachine. Die scheve trok ik aan de opzetkant dicht en nu heeft mevrouw Kat ook nog een lekker warme muts. Door de opzetkant van het rokje reeg ik een stukje hoedenelastiek en ze kan weer fatsoenlijk voor de dag komen.

Nu nog bedenken wat ik met dat missende knoopje doe. Ga ik de lijm proberen weg te halen en maak ik een echt knoopje met knoopsgat/drukknoopje zodat het vestje aan en uit kan? Of naai/lijm ik een nieuw knoopje op de plaats waar hij gezeten moet hebben? Ook de kleertjes van dhr. Kat en Mama Beer wil ik nog onder handen nemen, wassen, nieuwe elastiekjes...

Hmm... voor wie wat dat cadeautje ook al weer, voor dl of voor mama?

Misschien is er nog meer Poppennieuws te lezen bij:8 opmerkingen:

 1. Mooi, weer helemaal in het nieuw!
  ik heb vandaag ook poppennieuws. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Echt schattig zijn ze, meneer en mevrouw Kat, nostalgie voor jou en nieuw speelgoed voor dl. Knap gezien om je proeflapjes te gebruiken, hier dacht ik nog nooit aan moet ik bekennen, maar je hebt gelijk, ook ik denk altijd zonde van de tijd, vanaf nu dus niet meer!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat een geweldig idee van je proeflapjes verwerken.Die houden we erin. En wat een schattige katjes. Lieffff. Liefs, Mariam

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wat heb je dat leuk opgelost zo met je proeflapjes.
  Mevrouw Kat ziet er weer helemaal trendy uit zo.
  groetjes Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Erg leuk, zo'n setje uit proeflapjes :-)
  En je vindt vast een goede oplossing voor dat knoopje!
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Enig, Corina! En wat heb je er lekker mee zitten spelen... Ik ken dat gevoel, wat een plezier...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat leuk en wat een nostalgie. Mevrouw kat ziet er iig weer prachtig uit in haar nieuwe rok en muts.
  Groetjes, Jannie

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!